Sony α450

Sony kommer med nok et speilreflekskamera, denne gangen α450 som er en forenklet utgave av α500, Begge disse kameraene har den samme 14,2 megapikslers CMOS-sensoren, men α450 er utem AF Live View-systemet og den vribare LCD-skjermen. Skjermen som benyttes i stedet er en skjerm på 6.7cm (2.6") - den samme som benyttes på α230.

Den nye, rimeligere modellen får dermed samme rolle som α230 har i forhold til 300-serien, men med forbedret ergonomi og større batteri, hentet fra 500-serien. Færre strømkrevende funksjoner bidrar til å øke batterilevetiden til over 1000 bilder.

Sony oversvømmer med dette markedet med en lang rekke modeller - dette må være det åttende eller niende i rekken. Dette forteller selvsagt sitt om at man tar maksimalt ut av de teknologiene som er utviklet, men det hele ender opp som et ganske uoversiktelig modellspekter.

Fra Sonys pressemelding
:

Det siste tilskuddet i Alpha-familien, DSLR-A450, kombinerer feilfrie bilder med stor kreativ frihet. Kameraet er enkelt å bruke, og er en perfekt allrounder for de som ønsker å ta steget opp fra sin første speilrefleks – eller et kompaktkamera. α450 yter maks i alle situasjoner, fra avslappede portretter til actionbilder i høyt tempo.

A450 kommer med en Exmor CMOS-sensor på 14,2 effektive megapiksler. Sammen med en kraftig BIONZ-prosessor leverer kameraet detaljerte bilder med lite bildestøy. Følsomheten strekker seg opptil ISO 12800, slik at man kan ta skarpe bilder selv i lite lys uten bruk av blits.

Utsnittet i søkeren dekker 95% av bildeflaten, og søkeren slipper gjennom mye lys slik at det blir enkelt å komponere gode bilder. Med funksjonen Manual Focus Check Live View kan man forhåndsvise bilder i full oppløsning på Clear Photo LCD-skjermen som måler 6,7cm (2,7”). Man kan velge mellom 7x og 14x forstørrelse på skjermen for å sjekke at fokuseringen er riktig.

Med den kraftige BIONZ bildeprosessoren kan man ta opptil 5 bilder i sekundet. Velger man Speed Priority Mode, hvor autofokus og blender låses ved første eksponering, øker hastigheten til maksimum 7 bilder per sekund (faktisk hastighet påvirkes av lysforhold og minnekort).

Auto HDR-funksjonen er en spennende nyvinning som øker bildedynamikken fra det mørke til det lyse. To etterfølgende bilder tas med forskjellige eksponeringsinnstillinger. Kameraet setter de to bildene sammen til ett bilde, og resultatet blir detaljrikt og med stor dynamikk. Behovet for etterarbeid i et bildebehandlingsprogram reduseres, og veien til gode bilder blir kortere. I tillegg til å kjøre HDR-funksjonen automatisk er det mulig å gjøre en manuell innstilling på opptil 3EV-stopp i intervaller på 0,5EV.

Alle digitale speilreflekskameraer fra Sony kommer med SteadyShot™ INSIDE, en optisk bildestabilisator i huset som gir opptil 4 stegs korreksjon for kamerarystelser. Utvalget av optikk er nå 30 Alpha-objektiver og to telekonvertere, i tillegg passer optikk fra Konica-Minolta med A-fatning.

Batterikapasiteten til A450 holder til 1 050 eksponeringer på en ladning om man bruker den optiske søkeren (CIPA-måling). Kameraet tar både Memory Stick PRO Duo og SD/SDHC-kort (selges separat). Kameraet kan kobles til alle HD Ready TV-er, og med kompatible BRAVIA™-modeller kan man kjøre bildevisninger ved hjelp av TV-ens fjernkontroll. A450 leveres med programvaren Image Data Converter SR, Image Data Lightbox SR og Picture Motion Browser.

Kameraet er tilgjengelig fra februar 2010, til en veiledende pris på kr 6 500,-.

- Exmor CMOS-sensor med 14,2 effektive megapiksler
- Opptil 7 bilder per sekund
- Manual Focus Check Live View
- Automatisk High Dynamic Range (HDR)
- 1 050 bilder på en ladning
- Optisk bildestabilisator i kamerahuset: SteadyShot INSIDE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar