Pentax-D FA Macro 100mm F2.8 WR

Det nye objektivet kombinerer flott utvendig finish med Pentax' værbestandige konstruksjon, spesielt egnet for krevende utendørsfotografering.

Det nye objektivet har et ytre av "chippet" aluminium og har fått en mer eksklusiv design, sammenlignet med tidligere D FA-objektiv. Fokusringens mekanisme har blitt videreutviklet og forbedret for manuell fokusering.

En værbestandig konstruksjon minimerer risikoen for at vann og fukt skal trenge inn i objektivet. Objektivet har i tillegg Pentax’ originale SP (Super Protect) overflatebehandling på frontlinsen for å avvise støv, vann og fett, og for å minimere fingeravtrykk. Til sammen gjør disse egenskapene objektivet ideelt for alle typer utendørsforhold.

Objektivet gir en brennvidde tilsvarende 153 mm i 35 mm-format, montert på et Pentax digitalt kamerahus. Objektivet har arvet den høyeffektive optikken fra det velrenommerte smc Pentax-D FA Macro 100 mm F2.8 objektivet. Dette gir naturtro bilder av høy kvalitet, samtidig som det minimerer irriterende lyspunkter og ”ghosting”, et vanlig problem med digitalkameraer. Med en forstørrelse opp til naturlig størrelse, blir det mulig å ta dramatiske nærbilder på en enkel måte.

Andre funksjoner
  • Arbeidsavstand på 13 cm for enklere fotografering av insekter og andre motiv som er vanskelig å nærme seg.
  • Pentax Quick-Shift fokussystem som øyeblikkelig skifter til manuelt fokus etter at motivet har blitt fanget av kameraets autofokus.
  • Objektivet fungerer også sammen med analoge speilrefleksmodeller.
  • Kompatibel med makroadapteren i Pentax AF160FC makroblitz.
Pris og tilgjengelighet
Pentax smc Pentax-D FA Macro 100mm F2.8 WR vil få en veiledende pris på 6 995 kr og blir tilgjengelig i løpet av januar 2010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar