Nikon Coolpix S1000pj

Nikon Coolpix S1000pj er verdens første kompaktkamera med en innebygd projektor. Med projektoren kan du vise bildene eller filmene uten å måtte koble til et TV eller en datamaskin.

Lysstyrken på 10 lumen er selvsagt ikke mye å skryte av, noe som medfører at anbefalt projeksjonsavstand ligger mellom 26 cm til to meter. Likevel er det overraskende hvor mye en får ut av kameraets projektor.

Akam.no har testet Nikon Coolpix S1000pj og konkluderer blant annet som følger:

Vi var spente da vi mottok Nikon S1000pj til test for noen uker siden. Ideen om innebygget projektor virket både interessant, men også en tanke far fetched. Det er noe litt smalfilm over det å skulle projisere på vegg, etter en tid med digitale skjermer på moten. Men her ligger også sjarmen, og i tillegg den store styrken til S1000pj. Mer enn med noe annet kamera, blir nemmelig presentasjonen en del av foto-opplevelsen. Du kan knipse, og umiddelbart dele bildene med vennene - utenfor den bitte lille kameraskjermen, eller via en e-post tre dager senere, slik vi har blitt vant til. Med en projektor i lomma kan du skape ditt eget visningsteater omtrent hvor som helst, og gjenoppta glemte, men fine tradisjoner fra lysbildets, og i og for seg også smalfilmens tidsalder.

Bildekvaliteten har tydelig vis blitt et kompromiss i den indre konstruksjonen, og foldeobjektivet ga oss en anelse om dette, allerede da vi begynte å leke oss med kameraet. Skal du ta bra bilder er ikke S1000pj det rette valget. Snur vi det litt på hodet, kan vi derimot si at S1000pj er kul, liten projektor, med innebygget, helt brukbart kamera. Og helhetlig sett, fungerer det meget bra. S1000pj kan dermed trygt settes på ønskelisten til jul.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar