Panasonic Lumix DMC-ZX1

Lumix DMC-ZX1 er kompakt, men har fått et vidvinkelobjektiv på 25mm og 8x optisk zoom. Med med 12,1 megapiksler og oppgradert autofokussamt Panasonics Intelligent Auto (iA)-modus har dette blitt et brukervenlig kamera med god bildekvalitet.

Akam.no har testet Panasonic Lumix DMC-ZX1, og konkluderer som følger:

Meget god detaljgjengivelse ved lave ISO-verdier, og brukbar skarphet helt ut i hjørnene av bildene. Synkende bildekvalitet etter hvert som ISO økes, men dette er helt normalt. Brukbare resultater selv ved ISO 800 og 1600.

For en gang skyld har vi nesten ingenting å utsette på testobjektet. Dette betyr ikke at ZX1 er perfekt, eller at bildekvaliteten er på nivå med den man får med speilreflekskameraer (det er den ikke), men sett i forhold til størrelsen, og til det som er vanlig i klassen, gjør ZX1 et meget solid inntrykk. Designet er vellykket, under panseret er splitter ny teknologi, lave ISO-verdier gir bilder fulle av detaljer, og det er vel ikke noe annet kompaktkamera på markedet i dag som gir et større zoom-område i forhold til vekt og størrelse. Og prisen (i skrivende stund ca. kr. 2.500) kan ikke sies å være avskrekkende når man tenker på hva man får av funksjoner. Vi har ingen problemer med å gi ZX1 vår helhjertede anbefaling.


Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar