Leica X1

Med X1 tror jeg Leica kommer til å treffe planke i forhold til en ikke ubetydelig del av markedet, som er villige til å betale ekstra for det "tyske imaget", men uten å klaske 40 store på bordet. Panasonics kameraer med Leica logoen på har ikke helt vært nok, men med et helt eget design blir dette en fullblods Leica. Skjønt, personlig tror jeg nok jeg ville sett i retning av Panasonic GF-1, med utbyttbar optikk. Joda, et helt annet kamera, men dog...

Leica X1 er utstyrt med en CMOS-sensor i APS-C formatet, i likhet med det som benyttes i semi-profesjonelle digitale speilreflekskameraer. Sammen med et Leica Elmarit f2,8/24mm objektiv og den store sensoren tilbys bilder i en kvalitet som godt tåler sammenligning med profesjonelle kameraer.

X1 har en 12,2 megapiksel CMOS-sensor. Cropfaktoren i forhold til sensoren er 1,5 i forhold til 35mm formatet. Det betyr at det fastmonterte Leica Elmarit f2,8/24mm objektivet på Leica X1 tilsvarer et 36mm objektiv i 35mm formatet - en klassisk brennvidde.

Leica X1 tilbyr oversiktlige kontroller og er intuitiv å bruke takket være sitt enkle konsept. For ukomplisert fotografering har X1 mange automatiske funksjoner fra presis autofokus til automatisk eksponering. Når disse er innstilt vil fotografen få perfekt eksponert, skarpe bilder med bare å trykke på utløseren. Det gjør at fotografen kan vie hele oppmerksomheten på komposisjon og innramming.

Takket være de mange automatiske funksjonene er X1 alltid klar til bruk når det behøves. Fotografene vinner i tillegg kreativ frihet som følge av de manuelle innstillingsmulighetene. Både blender og lukker kan settes manuelt ved hjelp kontrollhjulene på toppen av kameraet. Selv fokusplanet kan innstilles manuelt, samme med hvitbalanse og forskjellige andre opptaksparametere. På denne måten tilbyr X1 fotografen komplett manuell kontroll over den kreative prosessen og samtidig rask tilgang til de automatiske funksjonene.

Den store bildesensoren, med maks sensitivitet på ISO 3200 og den store blenderen gjør X1 ideell for fotografering uten blits i eksisterende lys. Under vanskelige lysforhold, eller bevisst kontroll med dybdeskarpheten - gir X1 mange muligheter for individuell og kreativ komposisjon.

Den briljante 2,7 tommers monitoren fyller nesten hele baksiden av X1 og gjengir de fineste detaljene, selv under skarpe lysforhold. "Live-view" funksjonen erstatter en optisk søker og viser bildet nøyaktig sammen med den viktigste bildeinformasjonen. "Live Mode" gjør det enkelt å ta bilder fra uvanlige vinkler og perspektiver.

Leica X1 har et bredt utvalg av tilbehør som utvider kameraets muligheter og tilpasser kameraet til fotografens personlige stil. 36mm optisk søker settes i blitsskoen og gjør at batteriforbruket kan reduseres. En LED indikator viser når autofokus er korrekt. I tillegg kan en få ekstra håndgrep som gjør kameraet bedre og sikrere å holde. Et utvalg av kameravesker kan tilbys:
  • Beredskapsveske med plass til håndgrep og et etui for den optiske søkeren som festes på kamera remmen.
  • Transportkoffert beskytter kameraet perfekt
  • Systemkoffert har plass til kameraet med alt tilbehøret.
Leica X1 har nedfelt blits i kamerahuset. Den kan fungere som vanlig blits, utfyllingsblits og kan synkroniseres til 2. lukkergardin. Hvis det trengs mer lys så er både Leica SF24D og SF58 kompatible med X1.

Leica X1 leveres med batterilader og batteri med stor kapasitet, i tillegg leveres det med en programvare pakke. Adobe Photoshop Lightroom, et profesjonelt digital arbeidsflyt løsning for Apple Mac OS X og Microsoft Windows og programvaren lastes ned direkte for alle Leica X1 eiere. Dette sikrer at den nyeste versjonen alltid er tilgjengelig. Adobe Photoshop Lightroom til en rekke funksjoner for å ordne, framkalle og presentere digitale bilder, helt uavhengig av om bildene er komprimert JPEG format eller i DNG format. Hvis bildene lagres som Raw-format i det standardisert og framtidssikrete Adobe Digital Negative Format (DNG) med sitt sofistikerte og presise framkallingsmuligheter, garanteres direkte og meget høybilde prosessering med maksimal kvalitet.

Produkt
Anbefalt veil. pris ink. mva.

Leica X1 stålgrå - 14 995
Leica X1 optisk søker 36mm - 2 700
Leica X1 koffert i lær - 990
Leica X1 beredskapsveske - 1 400
Leica X1 systemkoffert - 1 800
Leica X1 håndgrep - 990

Kameraet leveres i november/desember.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar