Canon G11

Canons G-serie er kompaktkameraer som mange profesjonelle fotografer tar med seg som et ekstra lommekamera. Siste modell, PowerShot G10, var imidlertid en liten nedtur fordi høy oppløsning ble prioritert fremfor gode støyegenskaper. Nå ser det ut til at Canon har lært av kritikken, for de lanserer nå G11 med 10 megapiksler.

Bildebrikken har samme størrelse som tidligere, 1/1,7 tommer, noe som får positive utslag: Ifølge Canon skal nykommeren ha 25% av støyen til forgjengeren, noe som lover godt.

En annen god nyhet er at G11 blir utstyrt med vridbar skjerm, samtidig som kameraet fremdeles har en optisk søker. Selv om denne ikke er særlig presis er det noen situasjoner hvor denne vil være nyttig - enhver som har forsøkt å fotografere på påskefjellet ved hva dette dreier seg om.

Objektivet ser ut til å være det samme som tidligere, det vil si 5x zoom, tilsvarende 28-140mm f/2.8-4.5, og med optisk bildestabilisator.

Merkelig nok har ikke G11 fått mulighet til å ta opp video i HD. 640x480 er nærmest for en vits å regne i dag.

Kameraet kommer til å koste knapt 6000,- kroner når det komer i oktober.

Pressemelding fra Canon

Sentrale nyheter i PowerShot G11 er en høyoppløselig, vribar LCD-skjerm og betydelig forbedret støyreduksjon. Canons nye Dual Anti-Noise System kombinerer 10,0 megapiksler bildesensor med høy følsomhet og Canons utvidede DIGIC 4 bildeprosesseringsteknologi som øker bildekvaliteten og forbedrer ytelsen i forhold til bildestøy med opptil 2 trinn. Med Dual Anti-Noise System kan fotografen ta bilder med full oppløsning – med opptil ISO 3200 – i vanskelige lysforhold. Dette gjør det enklere enn noensinne å ta flotte portretter i dårlig belysning eller landskapsbilder i kveldslys, og sikre alle de vakre detaljene. Uskarphet som skyldes bevegelse kan også reduseres betydelig.

Fleksible opptaksmuligheter med vribar LCD-skjerm
PowerShot G11 gir forbedret fleksibilitet med ny 2,8 tommers vribar PureColor II VA LCD – som ble innført etter tilbakemeldinger fra kundene. Justerbar skjerm gjør PowerShot G11 ideell for opptak i alle situasjoner, som reportasjefotografering der bruk av optisk søker ikke er praktisk mulig. Den vribare skjermen er perfekt for kreative bilder og makrofotografering, og har bred visningsvinkel og 461 000 punkters oppløsning med naturlig fargepresisjon. Dette gir fotografen detaljert visning av objektet, både før og etter at bildet tas.
Canons førsteklasses objektiver leverer perfekt bildeytelse, med en 5x vidvinkel (28 mm) zoom med optisk bildestabilisator (IS). Dette gir mulighet for håndholdte opptak med lengre lukkertider (4 trinn) enn konvensjonelle modeller uten IS, og gir perfekte opptak ved mørkere forhold eller ved lavere ISO.

DIGIC 4 – forsterket, forbedret, utvidet
Både profesjonelle fotografer og entusiastiske amatører vil kunne glede seg over forbedringene av Canons DIGIC 4 bildeprosesseringsteknologi i PowerShot G11.

Forbedringene omfatter utvidet teknologi for intelligent kontrastkorreksjon - i-Contrast – som gir bildene optimalt dynamisk spekter og forhindrer overeksponerte områder, samtidig som detaljene blir bevart ved lav belysning. i-Contrast er ideell for bruk under vanskelige lysforhold der det er stor forskjell mellom mørke og lyse områder, slik tilfellet kan være ved portrettfotografering utendørs. En ny Low Light-innstiling kan benyttes for å oppnå lavt støynivå ved redusert oppløsning i høyere ISO-spekter – ideelt for fotografering innendørs og ved lav belysning. Brukerne kan ta 2,5 megapiksler bilder med opptil ISO 12 800 og med 2,4 bilder per sekund.

PowerShot G11 har også innebygd 3-trinns Neutral Density (ND)-filter og hvitbalanse-kontroll som gjør det mulig for fotografen å foreta en mer presis justering i forhold til variasjoner i naturlig og kunstig lys, som forskjellige fargetoner fra ulike typer lyspærer. Slike justeringer i kameraet kan redusere behovet for prosessering etter fotografering – samtidig som fotografen også kan være mer kreativ under fotograferingen.

Smart Auto-program – nå enda smartere
DIGIC 4 omfatter en forbedret versjon av Canons Smart Auto, nå med teknologi for motivgjenkjenning. PowerShot G11 vil automatisk analysere og sammenligne motivet med 22 forskjellige motivtyper og velge best mulig innstillinger – en flott funksjon for alle som liker å fotografere uten å bekymre seg for tekniske detaljer. Smart Auto registrerer nå også personers bevegelse i et motiv, og aktiverer Servo AF/AE for å sikre at fokus og eksponering låses til objektet. En annen praktisk funksjon er Quick Shot – en opptaksmetode som eliminerer utløserforsinkelsen ved å bruke den optiske søkeren til å fokusere og ramme inn bildet.

Flotte funksjoner for profesjonelle resultater
PowerShot G11 gir både amatører og profesjonelle et eksepsjonelt utvalg funksjoner og tilbehør for å utvide fotografiske muligheter. PowerShot G11 gir mulighet til å lagre bilder i RAW-format og er kompatibelt med Canons Digital Photo Professional (DPP)-programvare. Dermed kan bildene lett integreres i fotografens vanlige arbeidsprosess.

PowerShot G11 kan brukes med et stort utvalg Canon-tilbehør, inkludert Speedlite 270EX, 430EX II og 580EX II; makroblits MT-24EX og makroringblits MR-14EX blits for utvidede opptaksmuligheter; Speedlite-sender ST-E2, Speedlite-brakett BKT-DC1 og fjernutløser RS-60E3. Undervannsfotografer kan også kombinere PowerShot G11 med et spesialdesignet, vanntett kamerahus WP-DC34, som gir full kontroll av kameraet ned til 40 m dybde. PowerShot G11 har også HDMI-port slik at brukerne kan vise bilder til venner og familie på kompatibel TV eller skjerm via HDMI-kabel (tilleggsutstyr).

Alle eiere av PowerShot G11 får tilbud om gratis medlemskap i
CANON iMAGE GATEWAY, en internettbasert tjeneste for deling av bilder. Brukere får i oktober tilgang til flotte, nye funksjoner som økt lagringskapasitet til 2 GB, for overføring og deling av hundrevis av høykvalitetsbilder. Venner og familie kan også hygge seg med å se på bildene dine på mobiltelefonene sine, takket være den nye funksjonen for mobiltelefonvisning. Alle som eier en Canon PIXMA blekkskriver kan nå lage, dele og skrive ut bilder fra fotoalbumet med den nye PIXMA Album Printing-funksjonen. CANON iMAGE GATEWAY er et suverent nettsted for alle Canon-brukere som vil dele kvalitetsbilder og dyrebare videosekvenser med familie og venner.

PowerShot G11: Anb. pris er 5979,- og salgsstart er oktober 2009

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar