Canon S90

Canon S90 får den samme sensoren som den nye G11, men i en mer kompakt kamerakropp og det som ser ut til å være et svært potent objektiv med brennidder på 28-105mm f/2.0-4.9 og optisk bildestabilisator. Blender 2 på et kompaktkamera er ikke hverdagskost, noe som er med på å forsvare en relativt høy pris.

S90 overtar for S80, men det er ikke mange likheter mellom disse kameraene. S90 har alle vanlige manuelle funksjoner, men mangler enkelte avanserte funksjoner.

S90 er utstyrt med en kontrollring rundt objektivet som kan benyttes til å kontrollere ulike funksjoner, f eks zoom eller innstilling av manuell fokus. En spennende funksjon.

En naturlig konkurrent er Panasonic LX3, ettersom dette også er et kompaktkamera med gode egenskaper, bra lysstyrke og tilsvarende brennvidder (28-105mm).

S90 får en veiledende pris på 4699,- kroner, og kommer i handelen i oktober.

Pressemelding fra Canon:

Canon lanserer i dag PowerShot S90 og markerer dermed at PowerShot S-serien er tilbake. PowerShot S90 viderefører PowerShot S-seriens tradisjon med imponerende, manuelle funksjoner som leverer suveren bildekvalitet basert på lang teknologisk erfaring: Canons Dual Anti-Noise System med f/2.0 vidvinkel objektiv, 3,0 tommers PureColor II LCD display og en praktisk, ny kontrollring på objektivet.

Eksepsjonell bildekvalitet under alle forhold
PowerShot S90 har Canons Dual Anti-Noise System, som kombinerer en høysensitiv 10,0 megapiksler bildesensor med Canons forbedrede DIGIC 4 bildeprosessor. Fotografen kan ta bilder med full oppløsning, også under vanskelige lysforhold, med Dual Anti-Noise System som utnyttet tilgjengelig lys til fulle, samtidig som bildestøyen reduseres betydelig. Dette er spesielt nyttig ved portrett- og landskapsfotografering med lav lysstyrke, der brukerne kan ta høyoppløselige bilder også med ISO 3200. DIGIC 4 omfatter også en forbedret versjon av i-Contrast, Canons Intelligent Contrast Correction-teknologi, som leverer et bredt dynamisk spekter som reduserer overeksponerte områder samtidig som detaljer bevares i mørkere områder.

Fordelen med f/2.0
PowerShot S90 er utstyrt med f/2.0 vidvinkelobjektiv med bred blenderåpning, for å utnytte Dual Anti-Noise-systemet fullt ut. f/2.0 vidvinkel objektiv slipper inn dobbelt så mye lys i kameraet som et f/2.8 objektiv, og gjør det mulig å bruke kortere lukkertider for å redusere uskarphet eller skape grunnere dybdeskarphet. Kameraet har også Canons optiske bildestabilisator (IS) - teknologi som bruker linseskiftsystem for å minimere kamerarystelser og uskarphet. Dermed får fotografen 4 trinns fordel i forhold til mindre avanserte kameraer. For å hjelpe deg å ta perfekte bilder, har PowerShot S90 3,0 tommers LCD-skjerm med Canons PureColor II LCD-teknologi. Skjermen gir raskt og enkel komponering og visning av bilder, takket være en eksepsjonelt bred visningsvinkel, 461 000 punkters oppløsning og flott fargegjengivelse.

Avansert ytelse, unik brukervennlighet
Et kamera av dette kaliber har naturligvis en rekke kraftige manuelle og automatiske kontrollfunksjoner som gir deg full kreativ frihet. PowerShot S90 har en praktisk kontrollring på objektivet som gir mulighet til å justere innstillingene for ulike funksjoner ved å dreie hjulet innerst på objektivet mot venstre eller høyre. Kontrollringen kan brukes som halvmanuell zoom som gir kortere avstand til objektet i trinn på 28mm, 35mm, 50mm, 85mm og 105mm. Ekstra innstillinger kan tilordnes, som ISO (i 1/3-trinns intervaller), lukker, blenderåpning, fokus og eksponeringskompensasjon, og gir fotografen en god, håndfast opplevelse. Kontrollringen styrker også din interaksjon med kameraet, ved å gi rask og presis rulling gjennom menyer, funksjoner og bilder. I den nye Nostalgic-innstillingen kan kontrollringen også brukes til å gi bildet et gammeldags, slitt preg, fra en anelse falmet til kornete sort-hvitt kvalitet.

Smartere teknologi for scenegjenkjenning
For å oppnå mer kreativ kontroll, kan brukere også velge mellom mange motiv-innstillinger (SCN på kontrollhjulet) som gir optimale innstillinger for bestemte opptakssituasjoner – ideelt for å oppnå kreative effekter eller ved fotografering i vanskelig belysning. En ny Low Light-innstilling lar brukeren ta bilder med redusert oppløsning og 2,5 megapiksler, med ISO-hastigheter opptil ISO 12 800 og hele 2,4 bilder per sekund. Du kan også velge mellom en rekke kreative innstillinger, inkludert blenderprioritet AE, lukkerprioritet AE, Program AE, manuelle og egendefinerte innstillinger. Det er nå enda enklere å velge og bruke ulike kamerainnstillinger, takket være forbedret menynavigeringssystem som omfatter "Hints & Tips" om de fleste innstillinger og funksjoner. PowerShot S90 tillater presise justeringer av kameraets hvitbalanseinnstillinger og muliggjør kompensasjon av forskjellige typer kunstlys, fluoriserende lys og andre lysforhold – for at du skal oppnå perfekt resultat hver gang.

Ønsker du å ta bilder raskt og enkelt, har PowerShot S90 også Smart Auto-program med teknologi for motivgjenkjenning. Her velges et program blant 22 mulige, med best mulige innstillinger for å oppnå optimal ytelse. En suveren funksjon for alle som liker å fotografere uten å bekymre seg for tekniske detaljer. Smart Auto måler nå også objektenes bevegelser og aktiverer Servo AF/AE for å sikre at fokus og eksponering låses til et valgt objekt.

PowerShot S90 gir dessuten mulighet for opptak i RAW-format og støtte for Canons Digital Photo Professional (DPP)-programvare som gjør det lett å integrere kameraet med andre digitale arbeidsprosesser. Du vil også oppdage at det er lett å dele bilder med familie og venner, takket være HDMI-miniport som gjør det mulig å koble kameraet til et kompatibelt TV-apparat via kabel (tilleggsutstyr). Som del av en imponerende kameraserie og med allsidige funksjoner, er PowerShot S90 et ideelt kompaktkamera for både tekniske entusiaster og fotoelskere.

Alle eiere av PowerShot S90 får tilbud om gratis medlemskap i CANON iMAGE GATEWAY, en internettbasert tjeneste for deling av bilder. Brukere får i oktober tilgang til flotte, nye funksjoner som økt lagringskapasitet til 2 GB, for overføring og deling av hundrevis av høykvalitetsbilder. Venner og familie kan også hygge seg med å se på bildene dine på mobiltelefonene sine, takket være den nye funksjonen for mobiltelefonvisning. Alle som eier en Canon PIXMA blekkskriver kan nå lage, dele og skrive ut bilder fra fotoalbumet med den nye PIXMA Album Printing-funksjonen. CANON iMAGE GATEWAY er et suverent nettsted for alle Canon-brukere som vil dele kvalitetsbilder og dyrebare videosekvenser med familie og venner.

PowerShot S90: Anb. pris er 4699,- og salgsstart er oktober 2009

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar