Tanker om fotojournalistikkens fremtid

Canon 5D Mark II har noen ekstreme egenskaper, som for eksempel muligheten for å video-opptak i full HD-kvalitet. VG Nett skal ha kjøpt 14 5D Mark II og Aftenposten visstnok 22. Kameraene sier sitt om at en forventer at fotoreportere også håndterer video.

Nettet har frem til nå vært en katastrofe for profesjonelle fotojournalister. Mange er vettskremte over utviklingen, og alt har gått i retning av færre fotografer og journalister som tar bildene selv.

Jeg mener det er en positiv utvikling som pågår, men jeg skjønner frykten og jeg skjønner bekymringen for at norske nettmedier vil bli fylt opp med dårlige bilder - selv om mange hobbyfotografer er ganske flinke.

Den norske fotojournalistikkens fremtid heter Eirik Helland Urke (ja, jeg er en stor fan :-)). Han har vært en pioner i å ta nettfotoer et skritt lengre, spesielt med VR-foto og gigapiksel-bilder på Dagbladet.no og på sitt nyopprettede nettsted Gigapix.no. Jeg demonstrerte hans VR-foto for europeiske IT-journalister på et IT-seminar i London i fjor høst, og "WOW!" ble et flittig brukt ord.


Teknisk Beta - Vår første video med Canon 5D Mark II

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar