To nye tilt-shift-objektiver fra Canon

Canon lanserer i dag to nye tilt- og shift-objektiver, ultravidvinkel TS-E 17mm f/4L og TS-E 24mm f/3.5L II - en oppgradering av Canons populære TS-E 24mm f/3.5L.

Med 17mm, har TS-E 17mm f/4L videst visningsvinkel av alle tilgjengelige tilt- og shift-objektiver, og kombinert med høy bildekvalitet over hele bildefeltet er det et godt valg for fotografering av arkitektur eller landskap.

På samme vis som forløperen har både TS-E 24mm f/3.5L II og TS-E 17mm f/4L Canons sub-wavelength strukturbelegg (SWC). Canons patenterte linsebelegg er spesielt laget for å minimere skygger og skinn forårsaket av interne reflekser, og for å sikre skarpe og klare bilder.

Canon var det første selskapet som tilbød 35mm-kamerabrukere et kombinert tilt- og shift-objektiv. Med 36 års erfaring på området har Canon nå tilført en ny, unik funksjon til TS-E 17mm f/4L og TS-E 24mm f/3.5L II som gir brukerne anledning til å rotere tilt- og shift-retningen uavhengig av hverandre. Dette gir større kontroll med fokusplan, og kopierer bevegelsen til kameraer med større visningsformater. Canons revolusjonerende tilt- og shift-roterende mekanisme er spesielt nyttig ved fotografering av produkter med perspektiver som krever spesifikk komposisjon og fokusplan.

De nye objektivene er utviklet på bakgrunn av tilbakemeldinger fra profesjonelle fotografer og er ment å gi best mulig bildekvalitet med høy oppløsning, høy kontrast og lav forvrengning. Bruk av høypresisjons sfæriske frontelementer reduserer forvrengninger som er vanlig ved vidvinkelobjektiver, til et absolutt minimum - også langs bildekantene. TS-E 17mm f/4L og TS-E 24mm f/3.5L II har også flere UD-elementer som reduserer kromatiske avvik og optimaliserer fokusmekanismene.

Canon har i dag også introdusert en ny serie (52mm til 72mm) med allsidige, multifunksjonelle PL-C B polariseringsfiltre som bidrar til å redusere reflekser fra glass eller vann eller mørke himler. PL-C B-er, som nå er tilgjengelige i 52mm, 58mm, 67mm, 72mm, 77mm og 82 mm filtertrådtykkelse, gjør det også mulig å feste frontdekselet til objektivet, for å forhindre skade på filteret hvis det blir stående på når objektivet ikke er i bruk.

Sentrale funksjoner for TS-E 17mm f/4L og TS-E 24mm f/3.5L II:

Tilt- og shift-objektiver som er kompatible med alle Canons EOS-kameraer

  • Ultravidvinkel 17mm / vidvinkel 24mm brennvidde, ideelt for arkitektur og landskaper
  • Høypresisjons linseelementer sikrer lav forvrengning og høy oppløsning i utkanten av bildene
  • ± 6,5° tilt og ±12 mm shift (TS-E 17mm f/4L) ± 8,5° tilt og ±12 mm shift (TS-E 24mm f/3.5L II)
  • Tilt- og shift-mekanisme roterer +/-90° og gir shift i alle retninger
  • Tiltmekanismen roterer +/-90° og gir tilt i alle retninger i forhold til shift
  • Sfæriske linseelementer og UD-linseelementer minimerer kromatiske avvik
  • Sub-wavelength struktur og super-spectra-belegg minimerer skygger og skinn
  • Sirkelformet blenderåpning skaper kreative, uklare felter
  • TS-E 17mm f/4L har flytende intern fokusmekanisme som leverer høy bildekvalitet over hele fokusområdet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar