Preus-direktør går av

Jonas Ekeberg har blitt utsatt for vedvarende kritikk fra ulike hold siden han tiltrådte i 2004. Kritikerne har hele tida hevder at museet ikke respekterer avtalen som ble inngått da staten kjøpte museet fra Leif Preus i 1994.

Ekeberg mener at han har vært utsatt for en velorganisert kampanje fra sine motstandere i lokalmiljøet.

- Kritikken har kommet i bølger og virket veldig velorganisert. Jeg må bare gi mine kritikere honnør for den systematiske måten de har arbeidet på, sier Jonas Ekeberg, som ikke vil kommentere Dagsavisens opplysninger om at han har sagt opp.

Fjernet spesialinnredning
Noe av det første Ekeberg gjorde var å fjerne den spesialdesignede innredningen som arkitekt Sverre Fehn laget for museet til åpningen i 2001. I den senere tid har striden blusset opp på ny, med flere harmdirrende leserbrev i lokalavisen Gjengangeren.

- Fehn-utstillingen var estetiserende, objektene framsto nærmest som smykker. Den kontekstualiserende tilnærmingen som jeg forsøker var vanskelig å få til innenfor disse rammene.

Nå kommer imidlertid Fehn-innredningen likevel tilbake på plass, fordi museet skal utvide og får større plass til utstillinger.

Lave besøkstall
I går var siste visningsdag for utstillingen «80 millioner fotografier». Utstillingen fikk stor medieoppmerksomhet, men til museets lokaler på Karljohansvern i Horten var det bare drøyt 3.000 som kom for å se utstillingen.

Preus-direktør går av : Dagsavisen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar