Bilkrasj blir kunst


Foto: Nicolai Howalt
"Car Crash Studies" er navnet på en fotografisk studie av livets skrøplighet, ifølge kunstneren Nicolai Howalt. Bildeserien består av interiører fra bilvrak etter virkelige trafikkulykker.

I over tre år kjørte Nicolai Howard innom en oppstillingsplass for biler som hadde vært involvert i ulykker, ifølge politiken.dk. Han valgte seg ut bilvrak og dekket til rutene utevendig med et sort eller hvitt klede for å isolere kupeen fra omgivelsene.

- Billederne er taget med det perspektiv, jeg ville have som passager i bilen ... Jeg satte mig ind i de her biler og prøvede at finde ud af, hvad det er for et billede, der sætter sig efter sådan en kollision, forteller han.

- Det handler om de komplekse følelser, der opstår i forbindelse med en tragedie ... Car crash er en slags metafor for angsten for at styrte om på gaden. Den virkelighed skal vi jo alle leve med.

Kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Trygg Trafikk tror en slik fotoutstilling kan virke inn på oss alle.

- Bildene er sterke, og fine. De er tankevekkende fordi de viser hvordan livet på et øyeblikk kan bli avbrutt, og kanskje aldri blir det samme igjen, når det skjer en ulykke, sier Kristin Øyen.

Bilulykker som fotokunst - VG Nett om Bil og trafikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar