Olympus µ TOUGH

Selv om det er noen år siden det første µ TOUGH kom på markedet, er Olympus fortsatt alene i denne rå kategorien. Nå lanseres to nye medlemmer: det ekstreme µ TOUGH-8000 på 12 megapiksler som fungerer perfekt 10 meter under vann og tåler fall fra 2 meters høyde, og µ TOUGH-6000 på 10 megapiksler som går 3 meter under vann og tåler fall fra 1,5 meter.

Begge med et 3,6x vidvinkelzoomobjektiv 28–102 mm*. Felles for begge modeller er at de kombinerer unik design og ekstrem, rå styrke med høy kvalitet. Begge har dobbel bildestabilisator samt TAP-kontroll, som gjør det enkelt å bruke kameraet selv med skivotter. Med µ TOUGH-8000 og µ TOUGH-6000 kan du nyte det ekstreme uten å bekymre deg for kameraet.

Forventes i salg fra midten av januar og begynnelsen av februar.

Nesten ikke til å tro
Det er ikke vanskelig å forstå at µ TOUGH-serien har vunnet flere EISA-priser og er blitt en av de bestselgende seriene på markedet. Vi lever jo i en tid med masse sårbar elektronikk. Det er veldig befriende med et produkt som det nærmest er umulig å ødelegge. µ TOUGH-modellene har bestått påkjenninger som en runde i vaskemaskinen på 40° med sentrifugering, filming fra et fiskesnøre ti meter under isen på Grønland, montert på en offroadmotorsykkel Kreta på tvers og mange andre ekstreme episoder. Kameraene tok ikke skade av det, men bare fortsatte å levere gode bilder. Det er helt sant - men nesten ikke til å tro.

Bedre bilder

Modellene µ TOUGH-6000 med 10 megapiksler og µ TOUGH-8000 med 12 megapiksler er begge utstyrt med en 3,6x optisk vidvinkelzoom i en nyutviklet optisk konstruksjon som sikrer deg skarpere bilder, større kontrast, kant-til-kant-skarphet, bedre fargegjengivelse og ensartet belysning over hele bildet. Kort sagt sikrer kameraene deg mye bedre bilder.

Sikt og skyt-komfort
Det er enkelt å ta gode bilder med Olympus µ TOUGH. Den dobbelte bildestabilisatoren kompenserer både for skjelvende hender og kamerabevegelser, som vanligvis gir uskarpe bilder. Intelligent Auto-funksjonen sikrer deg enkelt og greit den beste innstillingen i en gitt situasjon. Dessuten er µ TOUGH 6000 og 8000 utstyrt med en rekke sceneprogrammer som, hvis du ønsker det, kan gi bildene dine et personlig preg i ulike opptakssituasjoner.

De nyeste teknologiene
Olympus µ TOUGH 6000 og 8000 inneholder begge de nyeste bildeteknologiene. Blant annet skyggejusteringsteknologi, som sikrer optimale kontraster i bildet. Her er det tatt hensyn til alle detaljer – ønsker du å ta bilder av personer, sørger ansiktsregistreringsteknologien for at belysning og skarphet fokuseres på personenes ansikter.

µ TOUGH-8000 klarer opptil tre ansikter, mens µ TOUGH-6000 klarer opptil 16 ansikter. Kameraene har dessuten en Smile-funksjon, som kun tar bilder når personene smiler. En ny Beauty-funksjon for portrettfotografering: Her vil kameraet glatte ut motivets hud og sørge for en vakker hudtone.

I tillegg til stillbilder er det mulig å filme små filmsekvenser med lyd og 30 bilder per sekund, som kan ses på den 6,8 cm store HyperCrystal III-LCD-skjermen eller sendes til venner og familie på e-post eller lastes opp på YouTube.

Hvor sterkt skal det være?
Det er det du som bestemmer. Ekstreme µ TOUGH-8000, som kan gå hele 10 m*** under vann og tåler fall fra opptil 2-meters** høyde, tåler en trykkpåvirkning tilsvarende en vekt på opptil 100 kg****. Eller trenger du ganske enkelt µ TOUGH-6000, som kan gå 3 m*** under vann og tåler fall fra 1,5-meters** høyde? Begge kameraene tåler -10 °C frost og kan via en TAP-kontroll betjenes med skivotter, slik at du ikke går glipp av et godt motiv. Du vet best selv hvor sterk µ TOUGH du har behov for. Uansett om du velger µ TOUGH-8000 eller µ TOUGH-6000, får du et sterkt kamera i en støtabsorberende konstruksjon og flott design. Kameraene sikrer deg gode bilder og er som skapt til det aktive liv og kan bli med deg overalt til lands, til vanns og i luften.

Forventes i salg fra midten av januar og begynnelsen av februar-2009.

Olympus µ TOUGH-8000 - viktigste egenskaper:
 • Ta bilder i ekstreme situasjoner – støtsikkert opptil 2 m**, vanntett ned til 10 m***, belastbart opptil 100 kg**** og frostsikkert ned til -10 °C.
 • Fås i Platinum Silver, Midnight Black og Steel Blue.
 • Høypresisjons 3,6x optisk vidvinkelzoom (28-102 mm*) som fanger opp alt fra fantastiske motiver til overraskende nærbilder, selv under ekstreme forhold.
 • Den innebygde, dobbelte bildestabilisatoren kompenserer for bevegelsesuskarphet samt kameraristing (kombinerer mekanisk og digital bildestabilisering).
 • TAP-kontrollen gjør det mulig å betjene kameraet med skivotter.
 • 12 megapiksler for utskrift av bilder i plakatstørrelse.
 • 6,9 cm/2,7" HyperCrystal III-LCD-skjerm med lyssterkt display, selv i skarpt sollys og ekstreme vinkler (230 000 bildepunkter).
 • Avansert ansiktsregistreringsteknologi for opptil 3 personer gir perfekt fokuserte og eksponerte ansikter. Kombinert med skyggejusteringsteknologien blir også andre deler av bildet korrekt eksponert.
 • Den enkle veien til perfekte bilder - Intelligent Auto-funksjonen finner selv de fem vanligste scenarioene og tilpasser innstilling, fokus og eksponering automatisk.
 • Enkel kontroll av luft- og vanntrykk ved hjelp av et on-screen-manometer.
 • LED-blits til belysning under vann og makromotiver.
 • Ta vare på minnene med filmopptak med lyd (opptil VGA-oppløsning med 30 bilder per sekund).
 • Kompatibel med xD-Picture- og microSD-minnekort.
Olympus µ TOUGH-6000 - viktigste egenskaper:
 • Ta bilder i ekstreme situasjoner - støtsikkert opptil 1,5 m**, vanntett ned til 3 m*** og frostsikkert ned til -10 °C.
 • Fås i Lemon Yellow, Pure White, Arctic Blue og Sunset Orange.
 • Høypresisjons 3,6x optisk zoom (28-102 mm*) som fanger opp alt fra fantastiske motiver til overraskende nærbilder, selv under ekstreme forhold.
 • Den integrerte, dobbelte bildestabilisatoren kompenserer for bevegelsesuskarphet samt kamerabevegelser (kombinerer mekanisk og digital bildestabilisering).
 • TAP-kontrollen gjør det mulig å betjene kameraet med skivotter.
 • 10 megapiksler for utskrift av bilder i plakatstørrelse.
 • 6,9 cm/2,7" HyperCrystal III-LCD-skjerm med lyssterkt display, selv i skarpt sollys og ekstreme vinkler (230 000 bildepunkter).
 • Avansert ansiktsregistreringsteknologi for opptil 16 personer gir perfekt fokuserte og eksponerte ansikter. Kombinert med skyggejusteringsteknologien blir også andre deler av bildet korrekt eksponert.
 • Den enkle veien til perfekte bilder - Intelligent Auto-funksjonen finner selv de fem vanligste scenarioene og tilpasser innstilling, fokus og eksponering automatisk.
 • LED-blits til belysning under vann og makromotiver.
 • Ta vare på minnene med filmopptak med lyd (opptil VGA-oppløsning med 30 bilder per sekund).
 • Kompatibel med xD-Picture- og microSD-minnekort.
*Tilsvarer et 35-mm-kamera
** Tilsvarer MIL-standard (Olympus' testbetingelser)
*** Samsvarer med IEC-standardpublikasjon 529 IPX8
**** Samsvarer med Olympus' testbetingelser
microSD er et varemerke tilhørende SD Card Association

Kommentarer