Picasa for Mac

Google lanserer en versjonen av Picasa til Mac OS X. Ryktene viste seg altså å stemme. I likhet med Windows-og Linux-versjonene er Picasa for Mac et frittstående program som hjelper deg med å organisere bilder hvor som helst på harddisken, redigere bilder, og deretter enkelt dele dem på nettet.

Picasa for Mac ser ut og fungerer nesten akkurat som Picasa på andre plattformer. Programmet kan holde oversikt over fotofiler spredt over hele harddisker, og vil automatisk registrere nye bilder som legges til systemet. Picasa er basert på ikke-destruktiv redigering, slik at du kan teste forskjellige justeringer og effekter uten å bekymre deg for originalfilen.

Picasa for Mac skal kunne fungere sammen med iPhoto. Picasa leser kun bilder lagret i iPhoto-biblioteket, og duplisere filene dersom det er nødvendig. Dermed vil iPhoto-biblioteket aldri påvirkes når du bruker Picasa. iPhoto-brukere som allerede bruker Picasa Webalbum plugin for iPhoto kan fortsette å gjøre det, selv om en del funksjoner kun er tilgjengelig i Picasa programmet.

Picasa for Mac er opprinnelig er utgitt som en Google Labs-produkt - det er veldig mye en betaversjon. Noen mindre funksjoner som geotagging og 3. parts utskrift ikke er på plass, og selv oppdaget jeg at programmet krasjet under innlasting av bilder. Fram til krasjen fungerte det imidlertid som forventet.

Picasa presenteres i full bredde på MacWorld denne uken.

Google Photos Blog: Announcing Picasa for Mac

Kommentarer