Canon feirer 50 år med speilreflekskameraer

Canon kan feire 50 årsdagen for sine speilreflekskameraer (SLR - single lens reflex). Canon har utviklet og solgt speilreflekskameraer helt siden lanseringen av Canon Flex i mai 1959. Per dags dato er mer enn 50 millioner Canon SLR-kameraer solgt på verdensbasis.

EOS-serien ble lansert i 1987 med EOS 650 og EF-objektivserien (Electro focus) som sammen utgjorde et avansert system der kamera og objektiv kommuniserte via elektriske forbindelser og ikke mekaniske, slik tilfellet var tidligere.

EOS-serien og EF-objektivene har vært fantastisk populære; mer enn 40 millioner EF-objektiver er solgt over hele verden. 10 millioner av objektiver er produsert i løpet av de tre siste årene, takket være den mest radikale revolusjonen innen fotograferingen og den største boomen i fotohistorien: overgangen fra film til digital.

Det var lanseringen av EOS 300D i september 2003 som virkelig fikk hjulene til å rulle. EOS 300D var det første rimelige digitale speilreflekskameraet som var ment for vanlige forbrukere.

Det nye EOS 5D Mark II er det første EOS-kameraet som lagrer Full HD-filmopptak og dermed gir et utall nye muligheter for fotojournalister og nyhetsfotografer.

Kommentarer