Olympus SP-590UZ med ny zoomrekord

Kodak hadde rekorden i noen dager med Kodak Z980, med 24x zoom, men nå er det Olympus SP-590UZ. 26x optisk vidvinkelzoom med brennvidde fra 26–676 mm dekker alt fra makrobilder til nærbilder av motiver på lang avstand, og samtidig muliggjør det innendørs vidvinkelfotografering.

Olympus SP-590UZ får 12 megapiksler, 26x optisk zoom, automatiske og manuelle innstillingsmuligheter samt trådløs blitzkontroll. Den integrerte, dobbelte bildestabilisatoren kompenserer for bevegelsesuskarphet og kamerabevegelser - en dyd av nødvendighet når zoomområdet blir så stort.

Olympus SP-590UZ i salg fra begynnelsen av mars-2009.

Ekstrem zoom og speed
Olympus SP-590UZ er et kompakt kamera med 12 megapiksler og en zoomoptikk som slår alt: 26–676 mm*, hele 26x optisk zoom. Det betyr at du nå kan få ekstreme nærbilder av fugler, farlige dyr eller av objekter som det ellers ikke har vært mulig å komme tett innpå. Monterer du telekonverteren TCON-17N (ekstratilbehør, krever CLA-11), får du et forbløffende 1149* mm teleobjektiv. Og bruker du samtidig den 5x digitale zoomen, så tilsvarer den lengste brennvidden svimlende 3380 mm!

I tillegg til den kraftige zoomen er Olympus SP-590UZ skapt for fart med mulighet for high speed-opptak. Med hele 10 bilder per sekund** kan du fryse hvilken som helst bevegelse. Når det gjelder små detaljer, muliggjør SP-590UZ supermakroopptak helt ned til 1 cm.

Briljante bilder i høy kvalitet
Med sine 12 megapiksler og en rekke funksjoner og egenskaper til å forbedre Billedkvaliteten, sikrer SP-590UZ deg gode bilder – selv i fotografisk utfordrende situasjoner. Lange brennvidder gir ofte uskarpe bilder, men den integrerte, dobbelte bildestabilisatoren sikrer at verken kamerabevegelser eller uskarphet i et motiv på grunn av bevegelse, synes på det ferdige bildet.

Olympus SP-590UZ inneholder alle de nyeste bildeteknologiene. Blant annet skyggejusteringsteknologi, som sikrer optimale kontraster i bildet. Her er det tatt hensyn til alle detaljer – ønsker du å ta bilder av personer, sørger ansiktsregistreringsteknologien for at belysning og skarphet fokuseres på personenes ansikter. Med Multiple Exposure-funksjonen kan to bilder kombineres til en ny og spennende komposisjon. Ved hjelp av Beauty-funksjonen til portretter vil kameraet glatte ut huden til motivet og sikre en vakker hudtone.

Brukervennlighet og kreativ frihet i perfekt harmoni
Olympus SP-590UZ byr på en lang rekke muligheter. Med sine 18 sceneprogrammer som hvert enkelt er tilpasset perfekte opptak i ulike situasjoner, er det nesten ikke mulig å finne en fotooppgave som Olympus SP-590UZ ikke er i stand til å løse.

Skulle du ønske å stille inn kameraet selv, har du flere muligheter for manuelle eller halvautomatiske innstillinger (P/A/S/M). Du velger selv det som passer for deg og situasjonen. På den 6,9 cm store HyperCrystall II-LCD-skjermen med stor betraktningsvinkel, gir et Super Control-panel deg oversikten, og du kan betjene alle funksjoner lynraskt.

Fotograferer du med blits, kan du velge å bruke den integrerte blitsen, eller du kan velge å styre Olympus FL36R eller FL50R trådløst. Det gir deg full frihet og kontroll, og åpner for ny fotografiske muligheter.

Olympus SP-590UZ er alt du trenger: Den perfekte ledsager til både kreative oppgaver og til vanlige familiebilder – alt samlet i ett og samme kompaktkamera. Det er mulig å stille inn menyen på 39 forskjellige språk, noe som gjør det enkelt og greit for alle å betjene kameraet. SP-590UZ er kompatibelt med både xD-Picture- og microSD-minnekort.

Olympus SP-590UZ forventes i salg fra mars-2009.

Olympus SP-590UZ – viktigste egenskaper:
 • Den sterkeste optiske ytelsen i et ultrakompakt format: 26x optisk zoom (26–676 mm*) som fanger inn alt fra ekstreme nærbilder til fantastiske landskap, 130x inkl. digital zoom.
 • Den integrerte, dobbelte bildestabilisatoren kompenserer for bevegelsesuskarphet samt kamerabevegelser (kombinerer mekanisk og digital bildestabilisering).
 • Ta vare på øyeblikket med high speed-serieopptak på 10 bilder per sekund**
 • P/A/S/M-innstillinger for kreativ frihet
 • Integrert High-Definition Multimedia Interface (HDMI™)-teknologi for avspilling av bildene i high definition på din HDMI-tv.
 • 12 megapiksler for utskrift av bilder i plakatstørrelse.
 • Avansert ansiktsregistreringsteknologi for opptil 16 personer gir perfekt fokuserte og eksponerte ansikter. Kombinert med skyggejusteringsteknologien blir også andre deler av bildet korrekt eksponert.
 • 6,9 cm/2,7" HyperCrystal II-LCD-skjerm med lyssterkt display, selv i sollys og ekstreme vinkler (230 000 bildepunkter).
 • Integrert blits og trådløs styring av blitsen direkte fra kameraet.
 • Ta vare på minnene med filmopptak med lyd (opptil VGA-oppløsning med 30 bilder per sekund).
 • Kompatibelt med xD-Picture- og microSD-minnekort.
**i modus på 3,0 megapiksler
microSD er et varemerke tilhørende SD Card Association

Kommentarer