Sony World Photography Awards

Fristen for å sende inn bidrag til den internasjonale fotokonkurransen Sony World Photography Awards nærmer seg. Konkurransen arrangeres for andre gang, og er åpen for alle,

Sammen med den profesjonelle konkurransen ønskes det bidrag i ni amatørkategorier, fra mote og arkitektur til landskap, portretter og naturhistorie.

Siste frist for å sende inn bidrag er 31. desember 2008.

Bidragene bedømmes av World Photographic Academy, som består av nesten 100 av verdens ledende fotografer, gallerieiere, internasjonale fotobyråer, redaktører og kritikere.

Mange norske bidrag

Juryen opplyser at det til nå har kommet inn 107 bilder fra norske amatører og 26 i klassen for profesjonelle.

- Vi vet at fotointeressen er stor blant det norske folk, og håper de ulike kategoriene vil stimulere mennesker over hele landet til å oppdage hvor gøy det er å ta bilder. Vi har nemlig et ønske om at enda flere ser at en internasjonal fotokonkurranse er en spennende utfordring hvor bildene blir målt mot fotografer fra alle verdensdeler, sier Ailin A. Andersen, markedsansvarlig i Sony Norge.

Kunsthøyskolen i Oslo er nominert

En egen kategori av konkurransen omfatter universiteter og høyskoler. Kunsthøyskolen i Oslo, er en av 13 utdanningsinstitusjoner i Europa som er nominert. Til sammen vil 60 utdanningsinstitusjoner fra hele verden delta, og studentenes utfordring er å produsere et bilde som setter søkelys på et miljøspørsmål spesifikt for deres eget land.

Siste frist for å sende inn bidrag er 31. desember 2008.

Kommentarer