Mobil mot kompaktkamera

Amobil.no har sammenlignet bildekvaliteten fra kameratelefonene Samsung I8510 Innov8, Sony Ericsson C905 og LG KC910 opp mot et billig kompaktkamera - Panasonic DMC-FX10.

Konklusjonen er som følger:

Ikke overraskende er det de gamle som enda er eldst, og et dedikert kompaktkamera gir fremdeles bedre bilder enn et mobilkamera. Forskjellen er imidlertid mindre en for kun få år siden, og spriket vil nok bli mindre etter hvert som årene går, tror vi. Panasonic Fx10 er en ganske overlegen vinner av denne testen, men dersom man anser det mer som en referanse enn en testdeltager blir det Samsung I8510 som stikker av med seieren. Det er fremdeles ikke bra i dårlig lys, men dersom lysmengden er på plass, kan man faktisk få ålreite resultater /../, takket være en overraskende god detaljgjengivelse.
/../
Hovedfunnet i denne testen er altså at det er Samsung som i dag lager den beste 8 megapikslertelefonen du får kjøpt. Skulle du likevel gå for en KC910 eller C905 får du fortsatt bra bilder, men alt i alt ligger disse telefonene litt bak.

Men bilder av konfirmasjon, bryllup og andre viktige begivenheter tar du altså ikke med mobiltelefonen. Enda.


Les testen på Amobil.no, eller i VG.

Kommentarer