To DIWA-gull til Panasonic

DIWAs tester er grundige og så absolutt etterrettelige, men omtalene de presnterer når de gir ut sine "medaljer" flommer nærmest over av superlativer. Når det er sagt: det er liten tvil om at de to kameraene det gjelder denne gangen, Panasonic LUMIX G1 og LUMIX DMC-LX3, tilbyr høy kvalitet.

Panasonic LUMIX G1
Panasonic LUMIX G1 med 12.1 Mp bildeoppløsning er verdens første basert på den nye Micro Four Thirds System objektivstandard og det første speilløse systemkamera i sitt slag. I stedet har kameraet permanent Live View i en stor elektronisk søker med høy oppløsning eller på en 3-tommers bevegelig LCD-skjerm . Likevel utfordrer G1 de mest kompakte digitale speilreflekser både i størrelse og vekt. Videre lovpriser DIWA-eksperter kameraets imponerende bildekvalitet, dets smarte design og mange innovative muligheter.

Et nytt segment innen digitale kameraer ble skapt da Panasonic lanserte sitt 12.1 Megapixel LUMIX DMC-G1, en revolusjon på det raskt voksende digitale kameramarkedet. Den nye Micro Four Thirds System objektivstandard gjør speilet i kameraet overflødig, uten å miste systemkameraets åpenbare fordel med utskiftbare objektiver. Den tradisjonelle speilreflekssøkeren er erstattet av to søkervalg, begge med levende opptaksbilde, enten i en elektronisk søker med hele 1,4 mill. bildepunkter eller på en fleksibel 3” (7,6 cm) stor LCD-skjerm med høy oppløsning. Foruten den unike konstruksjonen satte DIWA-ekspertene pris på de små målene og lette vekten på bare 385 g. Mest imponerende var likevel resultatene fra de omfattende testanalysene i DIWA Labs, som viste at Panasonic LUMIX G1 leverer en bildekvalitet som i de fleste betraktninger kan måle seg med de fleste sammenlignbare speilreflekskameraer. Takket være kameraets Intelligent Auto modus vil G1 automatisk optimalisere alle innstillinger i henhold til situasjonen, mens objektivets Mega O.I.S. optiske bildestabilisator korrigerer for risting og ustødighet. Støv som kan ha funnet veien inn i kameraet under objektivskifting blir effektivt fjernet av kameraets innebygde Dust Reduction System, som sikrer rene, flekkfrie bilder.

Kai Thon, test manager ved DIWA Labs, konkluderer: "Kunngjøringen av Panasonic LUMIX DMC-G1 skapte berettiget oppmerksomhet og nysgjerrighet, og det er en fornøyelse å bekrefte at G1 har overgått selv de mest optimistiske forventninger. Våre nøytrale, datagenererte målinger avslører at LUMIX G1 leverer førsteklasses generell bildekvalitet, mens standardzoomen LUMIX G VARIO 14-45mm f/3,5-5,6 Asph. MEGA O.I.S. utklasser samtlige rivaler. G1 ser enkel ut, men både i bruk og ytelser er den på høyde med de fleste sammenlignbare speilreflekser. Nybegynnere kan glede seg over fremragende bilder med Panasonics imponerende "iA" helautomatiske program, en innstilling som utfordrer selv den mest erfarne fotograf."

Panasonic LUMIX LX3
Med LUMIX DMC-LX3 har Panasonic fokusert på det essensielle ved fotografering, nemlig å ta fremragende bilder, både bokstavelig og i overført betydning. Dette super-kompakte kameraet med sin lyssterke Leica vidvinkelzoom ble utviklet for krevende fotografer som søker optimal bildekvalitet og høy presisjon.

Panasonic LUMIX LX3 har komprimert høy bildekvalitet, intuitiv brukerkomfort og allsidige kreative muligheter inn i et forbausende lite kamerahus, som gjør LX3 til et unikt digitalt kompaktkamera for den seriøse fotoentusiast. Foruten 10 Megapixel bildeoppløsning, står det banebrytende zoomobjektivet 2,5x Leica DC VARIO SUMMICRON sentralt i LUMIX DMC-LX3. Ikke bare for dets ekstraordinære vidvinkel, men også for eksepsjonelt høy lysstyrke. Som supplement til dette har objektivet en utprøvd MEGA O.I.S. optisk bildestabilisator og makrofokus ned til 1 cm. Den pålitelige innstillingen “intelligent Auto” leverer førsteklasses knipsebilder, men LX3 åpner også for full manuell betjening for fotografer som ønsker kontroll, i RAW eller JPEG, og i tre valgbare bredde/høyde-forhold. For sport og raske aktiviteter kan LX3 levere kontinuerlige serieopptak med opptil 2,5 bilder i sekundet, samt videoopptak i HD-kvalitet.

Kai Thon konkluderer: "LX3 er uten sidestykke det kraftigste kompaktkameraet på markedet, selv i sammenligning med langt større modeller. Til tross for en unik vidvinkelzoom tilsvarende 24-60 mm og lysstyrke f/2,0-2,8 leverer objektivet fenomenale optiske ytelser. I likhet med de fleste 10 MP kompaktkameraer er bildestøy synlig ved høye lysfølsomheter, men det er også omtrent det eneste som svekker kameraets generelt høye bildekvalitet. Selv om LX3 primært er tiltenkt erfarne brukere, bør ingen fotograf bli overrasket om de ser seg slått av kameraets helautomatiske “iA” opptaksmodus, som virkelig imponerer. Du tror det ikke før du ser det!"

Kommentarer