Canon 50D

Canon 50D er etterfølgeren til 40D, og får 15 megapiksler, 3-tommers LCD-skjerm, Live View og ISO-verdier fra 100 til 12800. Canon 50D eri bygd i magnesium, og blir utstyrt med Digic 4 bildeprosessor, noe som skal gi 6.3 bilder per sekund.

Kameraet er en klar konkurrent til Nikon D300, men konkurrer også med Sony α 700, Olympus E-3 og Pentax K20D.

Akam.no har testet Canon 50D, og konkluderer blant annet som følger:

Det er vanskelig å skrive konklusjon om EOS 50D. Det har noen områder som er helt supre, og noen områder som faktisk er dårligere enn på forrige modell. Men det det koker ned til er to punkter: Hvor god mulighet gir kameraet deg til å ta de bildene du ønsker, og hvor god tenknisk kvalitet er det på de bildene du tar.

På det første punktet vil jeg si at dette er et svært godt verktøy. Hvis du er amatør skal du ha meget spesielle behov før du trenger noe EOS 50D ikke kan gi deg.

Bildene du får ut av kameraet er av svært høy kvalitet. På noen områder kunne vi ønsket oss mer, og vi ser på resultatene fra konkurrenter at det går an å få ut mer. Men det betyr ikke at det er dårlig. Det betyr ikke engang at du vil se forskjell, selv om forskjellene er der. Det kommer an på i hvilken grad du skal tyne det absolutt maksimale ut av bildene dine.

Bildene kommer ut skarpe, med masse detaljer. Kombinert med et høyt pikselantall gir deg deg gode muligheter til beskjæring eller forstørrelser.

Med et behagelig utseende på bildene tror vi at du vil bli veldig fornøyd med kameraet totalt sett. Men Canon, det betyr ikke at dere ikke kan gjøre det bedre neste gang. Vi venter i spenning.


Les hele testen på Akam.no.

Kommentarer