Nikon D700

Nikon D700 byr på den samme bildekvalitet som D3 og benytter de samme grunnleggende teknologien. Det gjelder ikke minst CMOS-bildesensoren, som sammen med det spesielle mikrofilteret gir det filer med lav støy over et stort følsomhetsområde. D700 har også det samme hurtige bildebehandlingssystemet EXPEED ? med 14-bits A/D-konvertering og 16-bits bearbeiding.
Nikon D700 byr på den samme bildekvaliteten som Nikon D3 i et hus som ikke er stort større enn Nikon D300.

Geir Brekke har gjort en svært grundig test av Nikon D700, som kan leses på Foto.no. Brekke konkluderer som følger:

I reklamen for D700 flørter Nikon åpenlyst med flere målgrupper. For det første så presenteres det til den entusiastiske amatøren som et komplett kamera som både har strålende filkvalitet og banebrytende ISO-verdier. For det andre så fremstilles det som en kompakt modell velegnet for den profesjonelle fotografen som utsetter kameraet for store påkjenninger i all slags vær uten at et bilde spoleres. Basert på mine erfaringer er det ikke langt fra sannheten.
/../
Som jeg påpekte helt i begynnelsen så trekker D700 alltid litt strøm både til krystallene i søkeren og fordi kameraet alltid viser antall bilder som det er plass til på minnekortet. Batterikapasiteten oppleves å være veldig god, spesielt for oss som nesten aldri bruker LCD-skjermen til å betrakte bilder på. Uten at jeg har hatt anledning til å måle direkte, så virker det som én ladning holder merkbart lengre enn jeg er vant med fra 5D.

D700 er ikke perfekt. Til det er antall knapper og hjul for omfattende og deres plassering for tilfeldig. Dette er imidlertid noe de aller fleste vil lære seg ganske raskt og de som kommer fra andre Nikonmodeller vil antakelig ha det meste av dette i fingrene allerede. Mange knapper betyr imidlertid at det er mange punkter som må forsegles - ikke minst popup-blitzen virker sårbar. Lokk over minnekort er utført på lignende måte som 5D. Heller ikke gummidekselet over de elektroniske kontaktene virker mer solid enn på 5D. Så selv om det heter seg at D700 er godt værforseglet, så er det mange potensielle muligheter for lekkasje.

Det forundrer meg også at søkeren ikke har 100% dekningsgrad. Det burde være en selvfølge i ett hvert kamera av D700s kaliber som er rettet mot entusiastiske amatører og profesjonelle brukere. I seg selv er imidlertid søkeren en fryd å bruke.

Følelsen av å bruke ett solid og kapabelt verktøy er imidlertid frydefull i de aller fleste situasjoner. Jeg synes at D700 er et gjennomgående strålende kamera og det vil nok også tilfredsstille dem som driver med mer actionpreget fotografering enn undertegnede. Det jeg setter aller mest pris på er den fantastiske filkvaliteten kamera gir gjennom hele ISO-registeret.
/../
D700 anbefalt på det varmeste.


Les hele testen på Foto.no.

Kommentarer