Håpløse nettløsninger for filmleie

Filmbransjen skylder på pirater, som de mener koster dem enorme summer. Nå ber imidlertid IKT-Norge bransjen vurdere sine egne løsninger dersom de skal ha mulighet til å konkurrere med piratene.

Teknofil har gått gjennom nettfilmløsningene Viasat On Demand, SFanytime, Film2home og Filmarkivet. Resultatet er ikke oppløftende: Ingen av løsningene som tilbyr noen god brukeropplevelse. Slik tilbudet ser ut i dag virker det som om både filmbransjen og distributørene har liten interesse av å selge film via nett.

Koklusjonen etter gjennomgangen er ikke mye å rope hurra for:

Alt i alt er vi mildt sagt skuffet over hva slags lovlige filmtjenester som tilbys norske brukere. Løsningene er lite brukervennlige og kvaliteten på filmene er jevnt over lite tilfredsstillende. Det kan virke som om disse løsningene er skapt på måfå med lite interesse for å kunne gi deg et godt tilbud som du vil benytte flere ganger. Om dette er hva filmransjen håper skal stagge norske brukere fra å laste ned ulovlig via nett i dagens digitale verden, så ser det ut til at filmbransjen er på god vei til å tape for piratene.

Vårt råd til våre lesere er å leie eller kjøpe DVD-en eller eventuelt å holde seg til det som vises på TV. Å satse på dagens nettløsninger for film er ingen forunt.


Les hele testen på mobilen.no.

Håpløse nettløsninger for filmleie - mobilen.no

Kommentarer