Sony α 900

Sony α 900 blir et robust kamera med omfattende værtetting. Dette blir verdens første 24.6 megapiksel fullformat DSLR, og Sonys første profesjonelle speilreflekskamera. Kameraet leveres med Sony Exmor CMOS-bildebrikke, og innebygd bildestabilisator som skal kunne korrigerer for inntil 4 EV-trinn. Autofokusen får ni fokuspunkter pluss 10 hjelpepunkter. Videre har α 900 to BIONZ-prosessorer, noe som medfører at det kan levere opptil 100 bilder i JPEG Fine med 4,5 b/s ved serieopptak. 3" (7,6 cm) LCD-skjerm med 920.000 punkters oppløsning.

Merkelig nok får ikke kameraet Live View, men ellers ser det ut til at α 900 har det aller meste. Prisen er heller ikke avskrekkende - ved introduksjonen settes den til 24.900 kroner. Nå er konkurransen mindre i den øvre delen av markedet, men Sony α 700 fallt raskt i pris etter introduksjonen.

Pressemelding fra Sony Norge:
  • Detaljrike bilder fra fullformat 24.6 effektiv megapiksel Exmor CMOS-sensor.
  • Forbedret SteadyShot INSIDE øker korreksjonen til 4.0 eksponeringssteg med a-linser.
  • Rask responstid og skarpe, støyfri bilder med Dual BIONZ bildeprosessor.
  • Søker med 100% dekning.
  • 3.0-tommer Xtra Fine LCD-skjerm gir god oversikt over bilder.
  • Rask og nøyaktig 9-punkts AF med 10 hjelpefokuspunkter.
  • 5bps kontinuerlig opptak ved full oppløsning, 24.6 megapiksler.
Sonys digitale SLR-familie vokser nå med en ekstra modell, α900. Nykommeren vil sette ny standard for seriøse fotoentusiaster som krever udiskutabel kvalitet og kreative muligheter innenfor fullformat fotografering.

Flaggskipet i a DSLR-serien kommer med bransjens første 24.6 effektive megapiksel fullformat CMOS-sensor. Utviklet av Sony leverer denne banebrytende sensoren ekstraordinær bildedetalj og bred dynamisk rekkevidde.

CMOS-sensoren tar plettfri bilder karakterisert ved levende farger, naturtro teksturer og myke overganger. Exmor supplerer sensorens opprinnelige høye oppløsning gjennom analog/digital signalkonvertering på brikken, og to-trinns støyreduksjon. Dette gir bildefiler med minimal støy, som kan utnytte fordelene med a-linsenes høye oppløsning til det fulle.

Den nye og avanserte Dual BIONZ-prosessoren håndterer massive mengder med bildedata i et ekstremt høyt tempo, og bidrar til å utnytte den 24.6 megapiksel fullformatsensoren til det ytterste. Forbedrede støyreduksjonsalgoritmer kjøres i forkant av RAW datakonvertering, i tillegg til under bildeprosesseringen, og sikrer feilfri, detaljrike bilder med det absolutt minimum av støy. BIONZ-prosessoren understreker også kameraets raske reaksjonsevne og opptakstid, ved 5 bilder i sekundet kontinuerlig opptak i full 24.6 megapiksel oppløsning.

Seriøse fotoentusiaster vil sette pris på kameraets optiske søker. Denne tilbyr godt lys og en dekning på 100% i forhold til hva som befinner seg i fullformatsensorens bilde.

Kameraets kompromissløse egenskaper underbygges av et raskt og meget presist 9-punkts AF-system som sikrer færre mislykkede bilder. Dette suppleres med 10 fokus hjelpepunkter som skal assistere med følgefokus, samt en dedikert F2.8-sensor for forbedret AF-nøyaktighet med linser med vid blenderåpning.

a 900 er også verdens første fullformatkamera med funksjonen SteadyShot INSIDE. Dette forbedrede optiske stabiliseringssystemet gir korreksjon på opptil 4 eksponeringssteg med alle kompatible linser*, og åpner opp for flere kreative muligheter ved håndholdt opptak.

Opptakene kan evalueres på den 3.0-tommer Xtra Fine LCD-skjermen. Denne har en ekstrem høy oppløsning (921k punkter) og tilbyr et skarpt og klart gjensyn med blinkskuddene – selv utendørs i svært lyse omgivelser. Ved et enkelt tastetrykk skifter LCD-displayet til Quick Navi-modus, som lar deg raskt justere kamerainnstillinger uten å forstyrre den kreative arbeidsflyten.

Den nye funksjonen Intelligent Preview simulerer effekten av hvitbalanse, D-Range Opmtimiser og eksponeringsnivå på LCD-skjermen, uten faktisk å ta bilder. Ved en bekreftelse aktiveres de nye innstillingene, klare til å ta neste bilde.

Bilder kan ses på en tilkoblet HD TV. Modusen PhotoTV HD gir en optimal visning av stillbilder, med overlegen klarhet og naturtro farger. HDMI-terminalen gir tilgang til HD bildevisning på hvilken som helst kompatibel TV.

a900 er robust bygget i aluminium og magnesiumlegering. Søker, kortinnganger, kontrollknapper og andre sensitive områder er beskyttet fra støv og fukt av gummipakninger, slik at du slipper å bekymre deg for dette under bruk.

Valgfritt VG-C90AM Vertical Grip sikrer stabil og komfortabel fototagning i portrett- eller landskapsomgivelser. To høykapasitetsbatterier gir utvidet opptakstid, og lett tilgjengelige kontrollknapper i vertikal posisjon sørger for enkel håndtering av kameraet.

Det finnes nå en rekke kompatible a-linser tilgjengelig for å realisere kameraets potensial til det fulle.

Sonys førsteklasses optikk i G-serien akkompagneres av et 70-400mm F4-5.6 G SSM teleobjektiv, med en High-torque Super Sonic wave Motor for rask og stille AF-manøvrering.

Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM, også fra Carl Zeiss, er en rask og høytytende vidvinkelzoom ideell for interiørbilder, landskapsbilder og utfordrende fotoreportasjer.

Det komplette a-systemet er ytterligere styrket gjennom den nye og kraftige blitsen (GN 58), HVL-F58AM, som inneholder Sonys innovative Quick Shift Bounce-system. Dette systemet gir enda mer kreativ kontroll over lys, blits og vinkler. Det unike designet gjør blitshodet i stand til å raskt rotere til portrettmodus for å opprettholde vinkelen, og gir mer naturlig og vakkert lys. For de som bruker studiooppsett, beregner Wireless Auto Flash Control strømfordeling for opptil tre blitsgrupper, og gjør det enklere å håndtere komplekse lysoppsett.

Alpha 900 kommer i salg i slutten av september, og vil har en veiledende pris på NOK 24.900,-

*Automatisk crop faktor benyttes når DSLR-A900 brukes sammen med DT formatobjektiver. Nøyaktig eksponering garanteres ikke i visse opptakssituasjoner med DT-objektiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar