Leica D-Lux4

Leica utnytter sitt nære samarbeid med Panasonic og utgir sistnevntes kamera med Leica-logoen. Leica D-Lux 4 er dermed en tro kopi av Panasonic Lumix DMC-LX3. begge kameraene har 11 megapiksler, RAW og JPEG filformater, 720p HD video (1280x720) og et 2,5x Leica DC Vario-Summicron f/2,0-2,8 zoom med brennvidder tilsvarende 24-60 mm.

Prismessig skiller det en drøy tusenlapp mellom de to kameraene. Så her er det igjen snakk om hva en er villig til å betale for merket.

Pressemelding fra Lars Farnes AS:

Leica D-Lux4 er et kompakt digitalkamera fra Leica Camera AG, Solms med lyssterk optikk og et omfattende utvalg av innstillinger. Kameraet er oppfølgeren til den meget populære Leica D-Lux3. Nytt med D-Lux4 er et stort utvalg av tilbehør som øker det fotografiske potensialet for kreativ fotografering. En 1/1.63" CCD er en uvanlig stor sensor for denne type kamera og gjør at Leica D-Lux4 vil lage bilder i ypperlig kvalitet.

Det nykonstruerte zoomobjektivet, LEICA DC VARIO-SUMMICRON 5.1-12.8mm f/2-2.8 ASPH har et zoomområde som tilsvarer 24-60mm i 35mm formatet. I tillegg til den meget høye lysstyrken, gjør den ekstreme vidvinkelen på 24mm at nye kreative muligheter åpnes i forbindelse med landskap, arkitektur, reise og reportasje fotografering. Den høye lysstyrken gjør Leica D-Lux4 ideell til fotografering i eksisterende lys uten bruk av blits. Enten det er dårlige lysforhold eller selektiv bruk av dybdeskarpheten gir Leica D-Lux4 fotografen nye kreative muligheter til å skape individuelle bilder. En integrert bildestabilisator kompenserer for kamerarystelser under alle fotografiske forhold, selv under dårlige lysforhold.

Leica D-Lux4 tilbyr et bredt utvalg av ekstra tilbehør som øker kameraets bruksmuligheter: et adapter for montering av for eksempel et E46 UVa filter eller en 18mm vidvinkelforsats. En briljant optisk søker med 24mm ramme kan settes i blitsskoen slik at fotografen kan komponere motivet uten å tære på batteriet. Ny kompaktblits, LEICA CF22, leveres til Leica D-Lux4. Håndgrepet gjør kameraet lettere å holde. Dette kameraet er klargjort for bilder i HDTV formatet. Ved å kople kameraets HD port til et HD fjernsynsapparat med en komponent kabel, kan lysbilder vises i "high defenition". Avslutningsvis leveres stilige lærvesker i svart og brunt til beskyttelse av LEICA D-LUX4.

Leica D-Lux 4 har en usedvanlig stor CCD sensor for denne type kamera, måler 1/1.63" og har 10.1 megapiksler oppløsning. Den kan derfor skille de fineste detaljer og gjengi tonevalørene korrekt. Den nye D-Lux 4 kan ta bilder i alle tre formatene (4:3, 3:2, 16:9) for å tilfredsstille et spesielt opptak eller framvisning. Takket være den store sensoren er det mulig å dekke 24mm vidvinkel fullt ut. Monitoren har 460.000 piksler og dekker vidvinkelen fullt ut, gir briljante bilder hvor fotografen lett kan komponere bildet og se det etterpå. Monitoren kan betraktes fra skrå vinkler med godt bilde.

Det lyssterke zoomobjektivet LEICA DC VARIO-SUMMICRON 5.1-12.8mm f/2.0-2,8 ASPH består av åtte elementer (fire er asfæriske) i seks grupper. Optikken er spesielt tilpasset kamerasensoren, arbeider sammen med elektronikken og programvaren for å lage makeløse bilder i naturtro farger. Mht fargekorrigering, kontrast og oppløsning så har Leica Camera AG utviklet sin egen profil. Dette er lagt vekt på bildene skal ha den samme karakteristikk som Leica kundene er vant til når de benytter fil og får den profesjonelt framkalt.

Leica D-Lux 4 har en stilren design hvor en har konsentrert seg om det vesentligste viser at kameraet føyer seg inn i det typisk for Leicas kameraer. Ergometrisk plassering av kontrollknapper og intuitiv operering gjør det godt å bruke. Fokus, lukkertid, blender og eksponeringskompensasjon kan settes manuelt med "joystikken". For de som vil at selve fotograferingen skal være enklest mulig så ha kameraet flere automatiske funksjoner. Når de er slått på er det bare å trykke på knappen for å få et perfekt eksponert og fokusert bilde. De nye og intelligente autofunksjoner analyserer scenene, velger beste eksponering som ivaretar informasjon i høylys og skygger. Det er bare å trykke på knappen for å få et perfekt eksponert og fokusert bilde. Med sitt intelligente scenevalg bestemmer kameraet den rette motivtypen enten det er Portrett, Makro, Nattportrett, Landskap eller Nattlandskap.

Leica D-Lux 4 leveres med batterilader, oppladbart batteri og en omfattende programvarepakke. Lekker lærveske i klassisk stil leveres som tilleggsutstyr.

Leica D-Lux 4 kommer i salg medio oktober 2008. Anbefalt utsalgspris blir kr. 5.995 ink.mva.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar