Casio Exilim EX-FH20

Med Exilim Pro EX-F1 ble Casio de første som lanserte et konsumentkamera med ultrarask seriebildeopptak. EX-F1 tar 60 bilder pr. sekund, og presterer videoopptak med opptil 1200 bilder pr. sekund. Siden den gang har Casio vært enerådende i dette segmentet, og befester nå stillingen med EX-FH20.

Nov. 2009: Dette kameraet blir etterfulgt av Casio EX-FH25

EX-FH20 er både mindre og lettere enn forgjengeren, men også adskillig rimeligere. De to modellen kommer nok til å eksistere side om side ettersom nykommeren har noe mer moderate spesifikasjoner. EX-FH20 har riktignok fått høyere oppløsning med sine 9 megapiksler, men sensorstørrelsen er redusert fra 1/1,8 tomme til 1/2,3 tomme, noe som neppe er et pluss med tanke på bildekvaliteten. Mindre bildebrikke gjør det imidlertid mulig å hente ut et større zoomområde. På EX-FH20 et det tilsvarende 26mm og opp til 520mm. Ikke minst er en skikkelig vidvinkel et klart pluss.

Når det gjelder video kunne EX-F1 ta opp i 1080i, men EX-FH20 "kun" klarer 720p (1280x720) med 30 bilder pr. sekund.

Pressemelding fra Casio Scandinavia:

Casio Scandinavia AS, annonserte i dag lanseringen av det nye EXILIM® digitalkameraet, HIGH SPEED EXILIM EX-FH20. Dette oppsiktsvekkende nye kameraet kan by på ultrarask seriefotografering med 40 bps og filme høyhastighetsvideo i opptil 1000 bps.

I mars 2008 lanserte Casio modellen EXILIM Pro EX-F1, verdens raskeste digitale kamera. EX-F1 er i stand til å ta ultraraske seriebilder i 60 bps, og filme høyhastighetsvideo i opptil 1.200 bps. Dette hjelper brukerne med å fange hvert eneste viktige øyeblikk, samt filme bevegelser som ikke kan oppfattes av det menneskelige øye. Med disse nye funksjonene har Casio skapt en helt ny genre innen digital fotografering, og vunnet respekt og beundring fra kameraentusiaster, samt profesjonelle fotografer.

Samtidig som de uslåelige hastighetene er beholdt, er det nye HIGH SPEED EXILIM EX-FH20 designet for å appellere til en bredere brukergruppe. I tillegg til å forenkle betjeningen ved å plassere alle opptaksmodi på et eget betjeningshjul, har Casio også gitt EX-FH20 en 20x optisk zoom i et overraskende kompakt kamerahus, 27 % mindre og 28 % lettere enn EX-F1. Hastigheten og brukervennligheten plasserer med rette dette kameraet i en egen klasse. Med dagens lansering av det unike EX-FH20, har Casio dermed to modeller i den nye HIGH SPEED EXILIM serien, som også består av det enda raskere EX-F1. Casio forventer at de innovative egenskapene til HIGH SPEED EXILIM kameraene vil skape helt nye bruksområder innen digital fotografering.

9.1 effektive megapiksler og en vidvinkellinse med kraftig zoom
EX-FH20 er utstyrt med en 26 mm vidvinkellinse som også har en kraftig 20x optisk zoom for å komme nærmere motivet. Kameraet har også en mekanisk bildestabilisator (CMOS shift) for bedre bilder på stor brennvidde.

Gå aldri glipp av en fotografisk mulighet med høyhastighets seriefotografering med opptil 40 bps
EX-FH20 kan fange bevegelser i høyoppløselige bilder (7 megapiksler (3072 x 2304 piksler) ved hjelp av ultrarask seriefotografering i opptil 40 bps. Brukeren kan velge blant syv serieinnstillinger som muliggjør fotografering fra 1 bps opptil 40 bps i ett enkelt opptak. Videre kan brukeren ta opptil 40 stillbilder med foropptak (prerecord), ikke bare når utløseren trykkes ned, men før! Det viktige øyeblikket tas opp, selv om utløseren trykkes ned litt for sent.

Høyhastighetsvideo opptil 1,000 bps
EX-FH20 kan filme høyhastighetsvideo av bevegelser som er raskere enn det menneskelige øye kan oppfatte, for avspilling i sakte film. Brukeren kan velge blant opptakshastigheter med 1.000 bps, 420 bps eller 210 bps. Det er også mulig å bytte fra standardhastigheten med 30 bps til høyhastighetsopptak i 210 bps med ett enkelt taste trykk, mens man filmer. EX-FH20 gjør det enkelt å få med avgjørende øyeblikk på video.

Høyhastighets Anti-Shake

Denne funksjonen skaper ett skarpt bilde ved automatisk å kombinere flere bilder som er tatt med høyhastighets seriefotografering.

Høyhastighets nattscene
Med eller uten stativ, sikrer denne funksjonen at nattbilder blir skarpe og fine.

HD videofunksjon

HD videofunksjonen i EX-FH20 filmer i oppløsningen 1280 x 720 piksler, med 30 bilder/sek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar