Canon EOS 5D Mark II med HD-video

Ryktene stemte altså. Billig blir det nok ikke, men likevel er det ikke vanskelig å se for seg at dette blir en vinner: Canon lanserer i dag sitt fullformats, 21,1 megapikslers EOS 5D Mark II - det første fotoapparatet med full High Definition videokapasitet.

EOS 5Ds etterfølger er kompakt, lett og beskyttet med forseglinger. Den har en rekonstruert CMOS-sensor, med ISO-følsomhet på opptil 25 600 for opptak i nesten mørke omgivelser. DIGIC 4-prosessoren og Canons forbedrede CMOS-sensor leverer bilder i medium format med en hastighet på 3,9 per sekund, for opptil 310 bilder.

HD-filmopptak og Live View-innstilling gir mulighet til å filme med full 1080-oppløsning og 30 bilder per sekund, og resultatet er fantastisk filmkvalitet med unik detaljrikdom og naturtro bildegjengivelse.

Pressemelding fra Canon Norge:

Ved å integrere HD-filmkapasiteten i et avansert 21,1 megapikslers kamera, åpnes mange nye muligheter for fotojournalister og nyhetsfotografer. Med fullformats CMOS-sensor og enestående ISO-ytelse, vil EOS 5D MARK II appellere til enhver fotograf som er på jakt etter best mulig kamerautstyr til studiobruk og bryllupsbilder, eller til natur- og reisereportasjer!

Andre forbedringer av EOS 5D omfatter
 • Canons EOS integrert rensesystem, med nytt fluorbelegg på low-pass filteret
 • Større 3,0” Clear View LCD-skjerm med VGA-oppløsning, 170° visningsvinkel og antirefleksbelegg
 • Forbedret menysystem inkludert Quick Control-skjerm gir mer direkte tilgang til vanlige innstillinger
 • Automatisk korreksjon av perifert lysnivå, med detaljert EF-objektivinformasjon for å optimalisere JPEG-bilder direkte i kameraet
 • Kamerahus av magnesiumlegering med ekstra beskyttelse mot omgivelsene
 • Støtter UDMA-minnekort
“Profesjonelle fotojournalister og bryllupsfotografer velger allerede EOS 5D på grunn av det kompakte formatet og den enestående bildekvaliteten,” sier Trond Langeland, direktør for Canon Consumer Imaging, Norge. “Med HD-filmkapasitet åpnes et helt nytt EOS-kapittel. Nå får EOS-brukerne mulighet til å fange og dele historiene sine, og ikke minst vil de være fullt oppdaterte i et digitalt landskap med rask utvikling.”

Sentrale spesifikasjoner:
 • Ny 21,1 megapikslers CMOS-sensor med forbedret EOS integrert rensesystem (E.I.C.S.)
 • Ny type filmopptak med full HD 1080-oppløsning
 • 3,9 bilder per sekund i serieopptak
 • Høyytelse DIGIC 4-prosessor gir suveren bildekvalitet
 • Maksimalt 310 store JPEG-bilder per serieopptak, ved bruk av UDMA-kort
 • 3,0” VGA (920k punkter) Clear View LCD-skjerm
 • ISO 100-6400 (kan utvides fra 50 til 25 600)
 • 9 AF-punkter + 6 Assist AF-punkter
Tilleggsinformasjon

Ny CMOS-sensor
EOS 5D Mark IIs nye fullformats 21,1 megapikslers CMOS-sensor, har ISO-følsomhet fra 100-6400 som kan utvides til 50, 12 800 og 25 600. Store piksler er redesignet for å fange opp mer lys og gi optimalt signal/støy-forhold for å sikre bilder med lavere støynivå over hele ISO-spekteret. Fullformats-sensoren har samme dimensjoner som et 35mm-bilde. Det betyr at vidvinkelobjektiver beholder vidden uten å endre synsvinkel, noe som er typisk for kameraer med mindre sensorer. Fotografen får bedre kontroll med dybdeskarpheten, samtidig som EOS 5D Mark IIs fullformat tilbyr bred og klar søker med hele 98 % dekning.

Ny DIGIC 4-prosessor
En ny DIGIC 4-prosessor, kombinert med 14-bits analog/digital-konvertering, gir jevne graderinger i ensfargede områder, som for eksempel himmelfelter, og svært presis fargegjengivelse. DIGIC 4 har, i tillegg til HD-filmopptak, høy hastighet med lange, uforstyrrede serieopptak av store JPEG-bilder, nesten øyeblikkelig oppstart og rask visning etter opptak. DIGIC 4 gir også forbedrede støyreduksjonsalgoritmer som kompletterer CMOS-sensorens allerede lave støynivå.

HD-filmopptak
EOS 5D Mark II er Canons første digitale speilreflekskamera med full HD 1920x1080 filmopptak. Når filmen startes med Live View-innstilling kan fotografen enten ta enkeltbilder eller stillbildeserier, og filmopptaket fortsetter etter at det siste bildet er tatt.

Se alt
Ny LCD-skjerm med 3,0" VGA-oppløsning gir vid 170º synsvinkel - klar nok til å utføre presise fokuskontroller ved avspilling. Skjermens lysstyrke kan automatisk justeres etter visningsforholdene, dermed utvides batteriets levetid ved lav belysning og synligheten ved sterkt lys. En ny dedikert Live View-knapp veksler modus for å vise sanntidsbilder på LCD-skjermen. Dermed kan EOS 5D Mark II-fotografen lettere ta bilder fra vanskelige vinkler. Enkel tilkobling til PC gir mulighet for fjernstyrte opptak.

Presisjonsfokusering og måling

9-punkts autofokussystem støttes av 6 ekstra, usynlige Assist AF-punkter, plassert i spotmålingssirkelen for å sikre at objektet følges optimalt i AI SERVO AF-modus. For å oppnå presis eksponeringsmåling ved vanskelige lysforhold, dekker spotmålingssirkelen kun 3,5% av bilderammen.

Kontroll
EOS 5D MARK IIs nydesignede menysystem omfatter ny Quick Control-skjerm som gir rask tilgang til de vanligste innstillingene. En ny Creative Auto-innstilling gir mulighet til å overlate kontrollen over sentrale innstillinger til kameraet, samtidig som man beholder kontrollen over kreative variabler som uskarp bakgrunn, driverinnstillinger og lysstyrke. Egendefinerte innstillinger gir mulighet til å veksle mellom to helt forskjellige kameraoppsett. Dette er ideelt når du vil forflytte deg raskt mellom to forskjellige omgivelser, som fotografering inne i en kirke uten blits, til utendørs fotografering av brudeparet med fill inn-blits.

Tilbehør
Opptaksfleksibiliteten er sikret med et bredt utvalg nytt tilbehør. Opptakskapasiteten kan utvides, enten med Canons høykapasitets 1800mAh lithium-ion batteripakke LP-E6, eller med batterigrep BG-E6. En ny trådløs filoverfører - the K271 - gir ekstern HDD- og GPS-kompatibilitet og mulighet til å overføre bilder direkte til en datamaskin eller FTP-server, eller mulighet til å betjene kameraet trådløst. Både BG-E6 og K271 har vertikal lukker og andre sentrale kontroller som gjør portrettarbeid enklere, og et solid grep gir bedre kamerabalanse ved fotografering med lange objektiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar