Sony Cybershot DSC-T500

Sonys nye Cybershot T500 tilbyr både stillbilder og HD-videoklipp. Ved siden av 10,1 effektive megapiksler er dette den første Cybershot som kan ta HD-filmklipp med stereolyd. Den nye HD film-modusen tillater kontinuerlig opptak i opptil 10 minutter per klipp, og har en lagringskapasitet for video på opptil 60 minutter på en 4 GB Memory Stick. Filmopptakene lagres somMPEG4 AVC/H.264. Dette betyr god HD-kvalitet, samtidig som filene holdes ned til minimumstørrelse for enkel lagring, deling eller visning via web eller e-post.

Pressemelding fra Sony Norge:
 • Ny HD filmmodus gir HD videoklipp av ypperste kvalitet
 • 10,1 effektive megapiksler
 • Carl Zeiss Vario-Tessar-linse med 5x optisk zoom
 • Ekstra stor 3,5-tommers Clear Photo LCD Plus berøringsskjerm
 • Optical SteadyShot og High Sensitivity gir ”alltid skarpe bilder”
 • HD Slide Show med musikk som viser video og stillbilder på LCD eller en tilkoblet HD-TV
Med Cyber-shot T500 er det enkelt å fange dine favorittøyeblikk i stillbilder eller HD videoklipp. Nylanseringen er tilgjengelig i fargene svart, sølv og rød, og er proppet med Sony-teknologi for å bistå deg til å ta bedre bilder.

Er du usikker på om et spesielt øyeblikk fortjener et bilde eller et videoklipp? Cyber-shot T500 gjør det knirkefritt for deg. Du kan nemlig enkelt bytte mellom stillbilder og filmmodus ved å trykke på en beleilig plassert knapp på toppen av kameraet. Du kan også ta skarpe stillbilder (1280x720 piksler) uten å avbryte videofilmingen.

Carl Zeiss- linsen har en ny Zoom-knapp, som gjør at du enkelt kan justere 5x avstand mens du filmer.

På en 3,5-tommers LCD berøringsskjerm kan du se både stillbilder og videoklipp. I tillegg til å vise bildene dine er berøringsskjermen meget brukervennlig.

Fokuserer du på et ansikt, vil ansiktsgjenkjenningen (Face Detection) aktiveres slik at alle ansikter er i fokus. Dette gir en perfekt eksponering og dermed færre mislykkede bilder. Opp til åtte ansikter kan spores om gangen, og T500 egner seg dermed godt til å ta bilder av vennegjengen eller hele familien.

Å ta bilder uten blits kan fort resultere i uskarpe bilder, spesielt når lysnivået er lavt eller om du tar bilder med telelinse. Optical SteadyShot er produsert med en forbedret High Sensitivity-modus for å sørge for en raskere lukkerhastighet. I tillegg har Clear RAW Noise Reduction som gir rene, naturlige bilder, selv i situasjoner med lite lys.

Når du er ferdig med å ta bilder, er HD Slide Shows en funksjon som gir deg ekstra glede til din video- eller bildesamling. Du kan velge fra et eget musikkutvalg, eller importere din favorittmusikk fra en tilkoblet PC.

Ønsker du et større bilde eller HD-filmklipp, kan du oppnå dette på din HD Ready TV. Programvaren Picture Motion Browser gjør det enkelt å håndtere bilder og HD video på din PC, laste opp dine favorittøyeblikk til bildedelingssider - eller sende de via e-post til venner og familie.

Cyber-shot T500 vil være tilgjengelig fra og med oktober 2008, til en veil. pris på 3.790,- NOK

2 kommentarer:

 1. Anonym13:01

  Jeg har nå hatt kameraet i noen måneder. Fine bilder, men det viser seg at video fra kameraet er nærmest ubrukelig. Visning på kameraet går greit, men når film skal vises på TV eller PC blir det bare hakkete. Var på Sony Senteret (Oslo). De konstaterte problemet, men sa at jeg måtte regne med denne kvaliteten. Jeg har hatt flere kameraer fra Sony, men dette var skuffende. Det blir nok et annet merke neste gang.
  ADVARSEL: dersom du er ute etter et lite kamera med video, så er ikke dette det du trenger!! Føler at jeg har kjøpt katta i sekken!!

  SvarSlett
 2. At Sony-folka sier at dette er noe du må regne med høres mildt sagt merkelig ut. Video fra dette kameraet er tungt komprimert, og krever dermed mye av maskinen som skal spille den av. dog ikke mer enn hva en moderne PC fint burde håndtere.

  Dersom det lar seg gjøre kan du forsøke å sette ned størrelsen på videobildene, slik at du opererer med "DVD-kvalitet" i stedet fir HD. Dermed reduseres datamengden og en burde forvente færre problemer ved avspilling.

  SvarSlett