Norges første HD-kanal

1,3 millioner nordmenn har kjøpt skjermer forberedt for HD. Canal Digital, som har solgt mer enn 100.000 HD-mottakere, opplyser samtidig at det ikke finnes noen norske tv-kanaler som sender i HD-kvalitet.

TVNorge lanserer dermed det som blir Norges første tv-kanal med sendinger i HD-kvalitet. TVNorge HD skal ha samme sendeskjema som TVNorge, men foreløpig Canal Digitals abonnenter som får glede av satsningen.

Kun noen av programmene vil være i HD-kvalitet. Administrerende direktør i TVNorge, Morten Aass, sier det finnes mye materiell i HD-kvalitet, og en del av dette er norskprodusert.

- Nå i starten vil HD-sendinger utgjøre rundt 5-6 timer på en typisk tv-kveld, og i første omgang vil det være amerikanske tv-serier, sier Aass til Dagensit.no.

Blant programmene som vil sendes i HD-kvalitet finner vi CSI, Rome, The Closer, Nigel Marven's Arctic Exposure, Big Bang Theory og Terminator-oppfølgeren The Sarah Connor Chronicles. Fra 2009 vil TV-Norge også sende norske produksjoner i HD-kvalitet.

Produksjon i HD krever nytt produksjonsutstyr. en annen begrensende faktor er at en HD-kanal krever like mye båndbredde som fire vanlige tv-kanaler, og blir dermed dyrere å sende.

I det digitale bakkenettet er det i dag ikke tilstrekkelig kapasitet i til å sende i HD, men Aass tror NRK og TV2 vil komme etter med egne HD-sendinger straks bakkenettet er klart for HD.

Dagens it - Lanserer Norges første HD-kanal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar