Adobe Photoshop Elements og Premiere Elements

Adobe lanserer nye versjoner av Adobe Photoshop Elements og videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Elements. Begge programmene er komplette løsninger for henholdsvis bilde- og videoredigering beregnet for hjemmebrukere. Begge produktene selges separat eller som en kombi-løsning.

Pressemeldinger fra Adobe Systems Nordic:

Adobe Photoshop Elements kombinerer brukervennlighet med imponerende funksjoner som gjør at det blir en enkel og rask prosedyre å organisere og gi bildene en ny personlig fremtreden.

Totalt er det et femtitalls ulike effekter som kan gjøre bildene både finere og mer morsomme. De er eksempelvis veldig enkelt å myke opp et portrettbilde. I Adobe Photoshop Elements 7 er det for eksempel en pensel som gjør det enkelt å fjerne uønskede elementer fra bilde når du ønsker å løfte frem hovedobjektet i et bilde. Funksjonen kalles Scene Cleaner og er forbedret og forenklet sammenlignet med tidligere versjoner av programmet.

Med Photoshop Elements 7 kan du til og med dele dine bilder via et bildegalleri - alt i Adobe Flash-format. Dette lar slekt og venner kjapt og enkelt muligheten til å ta del av dine bilder.

Se mer informasjon her.

Priser og levering
Adobe Photoshop Elements 7 for Windows har en veiledende pris på ca 815 kroner inklusiv moms. Programvaren, i engelsk versjon, vil være leveringsklar i løpet av oktober. Adobe Photoshop Elements 7 vil også være tilgjengelig i en pakkeløsning sammen med videoredigeringsprogramvaren Adobe Premiere Elements med veiledende pris på ca 1240 kroner.

Adobe Premiere Elements
Den nye Adobe Premiere Elements 7 støtter det høyoppløselige videoformatet AVCHD. Dette gir hobbyfilmere muligheten til å redigere filmer i ulike hd-format.

Flere og flere deler sine videosnutter via ulike sosiale plattformer og derfor har det oppstått et behov for å kunne omdanne ditt filmmateriell til redigerte videofilmer verdt å laste opp eksempelvis til YouTube. Adobe Premiere Elements 7, som er en oppgradering av verdens mest solgte programvare for videoredigering, forsyner hobbyfilmere med kraftfulle verktøy som er enkle å bruke.

En av de største nyhetene i Adobe Premiere Elements er at programmet støtter videoformatet AVCHD. Dette høyoppløselige formatet er utbredt på nyere videokameraer som tilpasses for høyoppløselige videoopptak.

Ved hjelp av enkel drag-n-drop kan brukeren lage videofilmer med et profesjonelt resultat. Brukeren kan legge til bakgrunnsmusikk, titler og andre detaljer med ulike tema, eksempelvis bursdager, bryllup eller sportsbegivenheter. Det er til og med mulig å legge til bakgrunnsbilder og legge disse oppå filmen. Dette gjør at man ved noen enkle manøvreringer kan bytte til en annen bakgrunn enn den opprinnelige videoen.

Programvare analyserer hvert bilde i videofilmen og registrerer alt fra lyd- og bildekvalitet til de grafiske elementene. Adobe Premiere Elements 7 kan for eksempel holde kontroll over antall ansikter i et filmopptak. Med en Smart Tag-teknikk merker programvaren deretter disse elementene, noe som gjør filmens faktiske innhold mulig søkbart og med innholdsfortegnelse. Brukere kan vise sine filmer i høykvalitets DVD eller Blu-ray på alle typer skjermer, uavhengig om det er en HD flatskjerm-TV eller en mobiltelefonskjerm. Det er til og med en ny funksjon som gir brukeren muligheten til å laste opp filmen direkte på YouTube.

Priser og levering
Premiere Elements 7 for Windows har veiledende pris på ca 815 kroner inklusive moms. Programvaren vil bli tilgjengelig i engelsk versjon i oktober. Adobe Premiere Elements 7 vil også bli tilgjengelig i en pakkeløsning sammen med fotoredigeringsprogrammet Photoshop Elements 7. Denne vil ha en veiledende pris på ca 1240 kroner inklusive moms.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar