Olympus SP-565 UZ

Olympus skyver stadig på yttergrensene i megazoomklassen. Forgjengeren SP-560 UZ hadde 18X zoom, men med SP-565 Ultra Zoom setter Olympus ny rekord med et objektiv med hele 20x zoom. Det med en vidvinkel som tilsvarer 26 mm brennvidde, noe som medfører at man ender man opp med et zoomområde på 26-520 mm. Nå kan riktignok en stakkar bli ganske forvirret i den kontante strømmen av nye modeller. Dette er nemlig spesifikasjoner som er svært like den litt større SP-570 UZ.

Kameraet får en oppløsning på 10 megapiksler, og tilbyr lukker/blender-prioritet og manuell eksponering. Det blir også mulig med trådløs styring av eksterne blitzer.

Prisen blir trolig rundt 3.500 kroner, og kameraet ventes i handelen i oktober. Prisingen virker imidlertid litt merkelig ettersom SP-570UZ allerede selges til rundt denne prisen. Men mye kan skje innen oktober.....

Pressemelding fra Olympus Norge AS:

Til alle som ikke vil gå glipp av et godt bilde, men som ikke ønsker å ta med masse utstyr. Til alle som gjerne vil ta bilder litt diskret, men med full kontroll over motiv og teknikk. Til alle disse menneskene har Olympus utviklet SP-serien som er blitt en uovertruffen testvinner og mange fotografers favoritt. Nå kommer en ny modell med verdens kraftigste kompakte zoom på 20x, og det til en svært attraktiv pris.

Olympus SP-565 UZ er et kompakt kamera på 10 megapixel med en zoomoptikk som slår alt: 26-520 mm, hele 20 x optisk zoom. Det betyr at du nå kan få ekstreme nærbilder av fugler, farlige dyr eller av ting som det ellers ikke ville være mulig å komme i nærheten av. Setter du på en teleconverter og bruker du samtidig den digitale zoomen, så svarer den lengste brennvidden til svimlende 4 420 mm!

Lange brennvidder gir ofte urolige bilder, men den innebygde dobbelte billedstabilisatoren sikrer at verken risting på kamera eller bevegelsesuskarphet i et motiv ses på det ferdige bildet.

Olympus SP-565 UZ inneholder alle de nyeste bildeteknologiene. Som noe helt unikt kan nevnes skyggejusteringsteknologi hvor kameraet automatisk kan belyse deler av et bilde forskjellig slik at den delen av bildet som ligger i skygge belyses annerledes enn den delen som ligger i solskinn: alt sammen for å sikre et perfekt belyst bilde. Her er det tenkt på alle detaljer. Ønsker du å ta bilder av personer, så sørger
”ansiktsgjenkjennelsesteknologien” for at belysning og skarphet ligger der hvor personenes ansikter er, og det med helt opptil 16 ansikt i samme motiv. Til ting i bevegelse innstilles SP-565 UZ på high speed-opptak, noe som gjør det mulig å ta helt opptil 13,5 bilder per sekund.

Olympus SP-565 UZ inneholder utallige muligheter med sine 22 sceneprogrammer, som hver for seg er avstemt til perfekte opptak i forskjellige situasjoner. Det er nesten ikke mulig å finne en fotooppgave som Olympus SP-565 UZ ikke er i stand til å løse.

I tillegg til å ta stillbilder gir Olympus SP-565 UZ også mulighet for å ta små filmsekvenser med lyd med 30 bilder pr. sekund som du kan sende til venner og familie på e-post eller laste opp og dele med andre på youtube.

Hvis du ønsker å stille inn selv, har du en rekke muligheter for manuelle eller halvautomatiske innstillinger (P/A/S/M). Du velger selv det som passer til deg og situasjonen. På den 6,4 cm store Hypercristal-LCD gir et Super-Control-Panel deg oversikten og du kan betjene alle funksjoner veldig raskt.

Til blitzfotografering kan du velge å bruke den innebygde blitzen eller du kan velge trådløst å styre opptil tre grupper av et ubegrenset antall blitz (Olympus FL36R eller FL50R). Det gir deg full frihet og kontroll.

Olympus SP-565 UZ er alt du trenger, den perfekte ledsageren til både kreative oppgaver og vanlige familiebilder, alt samlet i ett og samme kompakte hus. Med mulighet for 38 forskjellige språk er det enkelt for alle å betjene Olympus SP-565 UZ.

Veiledende utsalgspris for Olympus SP-565 vil bli 3490,-, og kameraet vil være å finne i norske butikker i løpet av oktober.

Olympus SP-565 UZ - viktigste egenskaper:
 • Ekstrem optisk prestasjon i minimal størrelse: 20 x bred optisk zoom (26-520mm*) – fra ekstreme, handlingsmettede nærbilder til betagende landskapsbilder (ekstra 5 x digital zoom er også inkludert).
 • Man unngår ”ristede” bilder takket være dobbel billedstabilisator.
 • Fang øyeblikksbildet med high-speed 13,5 pr. sek. i serieopptak**.
 • Avansert ansiktsgjenkjenning med opptil 16 personers ansikter perfekt fokusert og eksponert samt korrekt eksponering av alle områder i bildet.
 • P/A/S/M-eksponering til den kreative fotografen.
 • 23 sceneinnstillinger som sikrer den rette kamerainnstillingen i forskjellige situasjoner.
 • 10 megapixel til fremstilling av bilder i plakatstørrelse.
 • Se og vis motivene på 2,5”/6,4 centimeters HyperCrystal LCD-skjermen.
 • Innebygd blitz og trådløs blitz-kontroll fra kamerahuset.
 • Hold minnene i live med filmopptak med lyd (opptil VGA- oppløsning med 30 bilder pr. sek.).
 • Innebygd panoramafunksjon (med xD-Picture Card).
 • Perfect Fix og Perfect Shot Preview er inkludert.
 • xD-Picture Card- og microSD Card-kompatibel.
* Svarende til et 35 mm kamera
** I 3.0 megapixel-modus
microSD er et varemerke som hører til SD Card Association

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar