Canon 450D

Med 12,1 megapikslers CMOS-sensor, integrert EOS rensesystem, 3,0" LCD-skjerm med direktevisning og et nytt AF-system plasserer Canon 450D seg i en del av markedet hvor konkurransen begynner å bli skarp.

Kameraet leverer imidlertid kvaliteter som kommer tett opp til storebroren EOS 40D. På visse områder er EOS 450D faktisk bedre, med høyere bildeoppløsning, mer avansert Live View-funksjon og bedre JPEG-kvalitet.

Akam.no har testet Canon 450D, go konkluderer som føger:

Canon EOS 450D oppleves som svært velplassert i sin nisje. Med lanseringen av 1000D er ikke lenger 450D den laveste modellen i Canons sortiment, og det merkes også på kameraet og dets ambisjoner. Forbedringene fra 400D er ikke alltid store, men de er mange, og samlet gir de et inntrykk av et kamera som passer godt for alt fra nybegynnerknipsere til folk med litt høyere ambisjonsnivå av entusiasttypen.

Canon EOS 450D er på mange måter ikke noe spektakulært kamera. Det er ingen ting ved det som er fantastisk bra, men det er heller ikke noe ved det som er fantastisk dårlig. Det er godt sammensatt og leverer varene på en utmerket måte, men spektakuært er det langt fra å være. Et kamera for utstyrsfetisjisten er det altså ikke, men det er nok heller ikke intensjonen fra Canons side. Med 450D har Canon levert et godt verktøy for dem som ser på bilder og ikke kameraer. Og noen til.

Fortjener så 450D vårt anbefalelsesstempel? Ja, vi synes det, men ikke uten forbehold. Det er et godt kamera, og de fleste kjøpere vil nok bli godt fornøyd med det, men slik prisnivået er i dag er dette ikke nødvendigvis det beste kjøpet på markedet for nybegynneren. Som oppgradering fra 300D eller 350D er det imidlertid et ganske innlysende - og godt - valg.


Les hele testen hos Akam.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar