Adobe Acrobat Lightroom 2

Adobe har annonsert lanseringen av Lightroom 2 for omgående levering, til en pris på 2120,- kroner eksklusive moms.

Med Adobe Acrobat Lightroom 2 kan fotografer importere, håndtere og presentere store volumer av digitale foto. Blant nyhetene i Lightroom 2 er støtte for to dataskjermer, en mer kraftfull søkefunksjon samt mindre sjanse for å skade bildene i korrigeringsarbeidet.

Fotobiblioteket i Lightroom 2 har blitt utrustet med nye funksjoner. Fotografen kan raskt og enkelt få oversikt over bilder på ulike harddisker eller bruke den intelligente filtreringsfunksjonen. Ulike nøkkelord å markere bildene med foreslås automatisk ut i fra tidligere brukte rubrikkstrukturer.

I utviklingsmodulen finnes et verktøy som gir fotografer muligheten til å finjustere utvalgte deler av et bilde uten å skade den opprinnelige bildeinformasjonen. Lightroom 2 har også intelligent utskriftshåndtering av store utskriftsjobber, med mulighet til å tilpasse kvaliteten på blekk og papir. Avanserte algoritmer optimerer automatisk skarpheten for ulike typer utskrifter.

Programmet utnytter Adobe Camera Raw-teknologien og har støtte for over 190 kameramodeller med ulike typer råformat. Det går også an å bruke JPEG og TIFF som standardformat. Blant kameraene som støttes finner man blant annet Olympus E420 og E520.

Pris og leveranse

Adobe Photoshop Lightoom 2 er klar til å leveres omgående og koster circa 2120,00 kroner eksklusive moms. Anbefalte systemkrav er Macintosh OS X 10.4, 10.5 1 GHz PowerPC G4- eller G5 Intel-basert processor, eller Microsoft Windows XP SP2 eller Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise, Intel Pentium 4-processor samt 1 GB i RAM og en skjerm med oppløsning på minst 1024 x 768 pixels. Adobe Photoshop Lightroom er en Universal Binary-utviklet applikasjon, hvilket innebærer at den kan kjøres direkte på PowerPC eller på en Intel-basert Mac.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar