Nye objektiver fra Nikon

Objektivene er AF-S Micro Nikkor 60 mm f/2,8G ED, AF-S DX Nikkor 16-85 mm f/3,5-5,6G ED VR og PC-E Nikkor 24 mm f/3,5D ED. Sistnevnte er et tilt-shift-objektiv som åpner for spennende fotografiske muligehet

I tillegg har Nikon varslet at de vil komme med ytterligere to PC-Nikkor objektiver, PC-E Micro Nikkor 45 mm f/2,8D ED og PC-E Nikkor 85 mm f/2,8D ED.

Pressemeldinger fra Nikon Norge:

AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED-objektiv

Nikon lanserer i dag den nye AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED-objektivet for mikro- og nærbildefotografering, med en minimum fokusavstand på bare 185 mm. Objektivet er forsynt med Nikons eksklusive Nano Crystal Coating- og ED-glasselementer for fremragende bildekvalitet med minimering av skyggebilder, lysskjær og kromatisk aberrasjon. AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED er kompakt og letthåndterlig, og har internt fokus (IF) og ikke-roterende frontelement for bruk av tilbehør som SB-R1C1 makroblitssett.

Objektivet støtter både manuell fokus og autofokus. Silent Wave-motoren (AF-S) gir lydløs autofokus slik at dyr og insekter ikke forstyrres ved fokusering på nært hold. AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED er konstruert for bruk med Nikons avanserte digitale speilreflekskameraer og er et ideelt alternativ til et standard 50 mm objektiv.

Den avrundede blenderåpningen med ni blader gir et mykt, naturlig og diskré utseende til bakgrunnsobjekter som ikke er i fokus, mens den unike optiske konstruksjonen omfatter to asfæriske objektivelementer for å minimere kromatisk og sfærisk aberrasjon.

Fotografene vil også sette pris på at AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED er lett og kompakt, og har et utvidet blenderområde fra f/2,8 til f/32. AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED måler bare 73 x 89 mm og veier 425 gram.

Veiledende utsalgspris for AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED er 5490,-. En myk bæreveske følger med objektivet.


AF-S DX NIKKOR 16-85 mm f/3,5-5,6G ED VR Vidvinkelzoom

Nikon lanserer i dag det nye DX-NIKKOR-objektivet AF-S DX NIKKOR 16-85 mm f/3,5-5,6G ED VR, med zoomforhold på hele 5,3x. Objektivet er det første 16 mm-objektivet som er utstyrt med Nikons eksklusive VR II vibrasjonsreduksjon, som gjør at du kan fotografere med en lukkertid som er opptil fire trinn lengre enn ellers ville vært mulig.

Målgruppen er brukere av Nikons populære digitale speilreflekskameraer (D-SLR) D80, D200 og D300. AF-S DX NIKKOR 16-85 mm f/3,5-5,6G ED VR går fra 16 mm vidvinkel for landskap og interiør, helt opp til 85 mm tele, som er ideelt for portrettfotografi. Objektivet er utformet med tanke på både yrkesfotografer og entusiaster, og passer både til reise- og naturfotografi, siden minste fokusdistanse kun er 0,38 cm gjennom hele zoomområdet. AF-S DX NIKKOR 16-85 mm f/3,5-5,6G ED VR er svært kompakt, med mål på bare 72 x 85 mm, og det har ikke-roterendefront med 67 mm filterfatning.

Objektivet har rask og støysvak autofokus, takket være Nikons Silent Wave Motor. Teknologien for vibrasjonsreduksjon (VR II) som er innebygd i AF-S DX NIKKOR 16-85 mm f/3,5-5,6G ED VR inkluderer både Normal og Aktiv modus, og sikrer at resultatene blir skarpe selv ved svært dårlige lysforhold.

AF-S DX NIKKOR 16-85 mm f/3,5-5,6G ED VR følger suksessoppskriften til det populære NIKKOR 24-120 mm VR-objektivet, men veier ca. 90 gram mindre. Objektivet har 2 ED glass elementer for fremragende bildekvalitet.

For AF-S DX NIKKOR 16-85 mm f/3,5-5,6G ED VR er veiledende utsalgspris NOK 4990,-. Objektivet blir også tilbudt som del av et kit med Nikon D300 D-SLR i visse europeiske markeder.


Tilt-shift-objektivet PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED

Nikon lanserer i dag PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED, et 24 mm tilt-shift vidvinkelobjektiv for studioarbeid, arkitektur og landskapsfotografi. Objektivet har en tilt-shift-rekkevidde som er best i sin klasse, med tilt opp til +/-8,5º og shift på +/-11,5 mm. Objektivet kan roteres 90° grader til venstre eller høyre, med praktiske klikkstopp i intervaller på 30°.

For at manuellfokuseringen skal være presis, er objektivet kompatibelt med de elektroniske avstandsmålerne i alle Nikons digitale speilreflekskameraer, og automatisk blenderkontroll med Nikon D3/D300-kameraer.

I tilt-shift-objektivene er det mulig å flytte de interne, optiske elementene for å få en effekt som kalles perspektivkontroll (perspective control, PC). Perspektivkontroll reduserer forvregning forårsaket av kameravinkelen i forhold til motivet, og er nyttig ved fotografering av arkitektur, fordi effekten av konvergerende, vertikale vinkler kan unngås. Perspektivkontrollen som finnes i PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED er også uunnværlig ved studioarbeid, på grunn av den ekstreme dybdeskarphetseffekten som kan skapes.

Objektivet gjør det mulig for fotografen å ha full kontroll over alle funksjoner, med enkle og praktiske kontrollmekanismer som for eksempel blenderring, nedblandingsknapp, fokusring, shift-knott og tilt-knott. Nikons Nano Crystal coating, 3 ED-glasselementer og asferiske elementer kombineres i et objektiv som har enestående optisk kvalitet og reduserer skyggebilder, lysskjær og kromatisk aberrasjon til et minimum.

PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED -objektivet har maksimal blenderåpning på f/2,8 og minimal blenderåpning på f/32, og nærmeste fokuseringsavstand er bare 0,21 meter. Objektivet er grundig forseglet mot støv og fuktighet, og veier 730 gram. Størrelsen på filter/forsatslinsen er 77 mm.

For PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED er veiledende utsalgspris NOK 16990,-, og det er ventet å komme i salg i februar. Solblender og myk bæreveske er inkludert.

Nikon lanserte samtidig to PC-E Micro NIKKOR-objektiver til, som nå er i de siste stadiene av utviklingen. Når disse kommer på markedet, blir serien av tilt-shift-objektiver supplert med PC-E 45 mm f/2,8D og PC-E 85mm f/2.8D II. Disse objektivene skal etter planen være tilgjengelige sommeren 2008.

For mer informasjon, se www.nikon.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar