Nikon D60

Nikon lanserer D60, som blir etterfølgeren til D40x. Det dreier seg imidlertid om relativt små, men markedsmessig fornuftige oppgraderinger. Blant annet kommer automatisk støvrensing av sensoren, muligheter for å redigere bilder i kameraet, noe som særlig er praktisk interessant i forhold til å kunne konvertere råfiler mens man er på farten. En annen nyvinning, dog for mer avanserte brukere, er støtte for Nikons trådløse blitssystem.

Ellers er kamerahuset så definitivt i slekt med D40-serien, noe som betyr et lite og kompakt hus, men uten innebygget autofokusmotor. Her er man med andre ord avhengig av objektiver med fokusmotor dersom autofokusen skal fungere.

Nikonn D60 kommer sammen med to kitobjektiver: AF-S 18-55II som også ble bundlet med D40(x), og AF-S 18-55VR som er et nyere objektiv med innebygd bildestabilisator.

Prisingen ligger der den må gjøre med en veiledende utsalgspris for D60-kit med AF-S DX NIKKOR 18-55 mm f/3,5-5,6G VR på NOK 5990,-

Pressemelding fra Nikon Norge:

Nikon Corporation har gleden av å presentere ett av de minste digitale speilreflekskameraene fra Nikon noensinne - nemlig D60. D60 gjør det moro og enkelt å ta fantastiske bilder, samtidig som det tilbyr mange funksjoner for de som ønsker å øke interessen for kreativ fotografering.

D60 har lynrask lukkerrespons, og fanger inn bilder som kameraer med lengre forsinkelse går glipp av. Enkel betjening og kreative alternativer leveres som standard på D60, og de eksklusive Nikon-teknologiene bidrar til å levere bilder med høy kvalitet og nydelige farger og utrolige detaljer fra kant til kant. Slike overlegne resultater oppnås med en bildesensor med høy oppløsning på 10,2 megapiksler, de verdensberømte NIKKOR-objektivene som gir knivskarpe bilder, og mange nyskapende Nikon-funksjoner som gjør bildeopplevelsen enda bedre. Nikons avanserte 3D-fargematrisemåling II sikrer konsekvent stabile eksponeringer for bilder med naturtro farge og kontrast, mens Nikons nye bildebehandlingskonsept, EXPEED, gjør det mulig å oppnå mykere toner og mer nøyaktige farger. Nikons hurtige, stillegående og presise autofokussystem øker ytelsen til D60 betydelig, og fanger inn øyeblikkene med utrolig klarhet.

Denne klarheten blir forsterket av Nikons støvreduksjonstiltak. D60 er utstyrt med en nyskapende funksjon for rengjøring av bildesensoren og Nikons eksklusive kontrollsystem for luftstrøm, for å unngå at ødeleggende støvpartikler skal komme nær bildesensoren. Begge disse funksjonene reduserer støvdannelse slik at du får en enda bedre bildekvalitet.

I tillegg til nye funksjoner for støvreduksjon, tilbyr D60 mange måter å få mer moro og kreativitet ut av fotograferingen. Fotografene kan enkelt fange inn dynamiske bilder i ulike fotograferingssituasjoner ved ganske enkelt å vri på programhjulet. Retusjeringsmenyen tilbyr enda mer kreativ spenning, og lar deg endre bildene slik at de blir enda mer fantastiske – svært raskt, svært enkelt, og uten at du behøver en datamaskin.

Det kompakte og praktiske D60 har mye å tilby: Utrolig bildekvalitet, enkel betjening, et integrert støvreduksjonssystem for klarere bilder og et omfattende utvalg kreative funksjoner. Resultatet: Moro, fantastiske og inspirerte bilder. Enestående fotografering er bare et klikk unna, med Nikon D60.

Hovedfunksjoner på Nikon D60

Overlegen bildekvalitet og oppløsning
Bildesensoren i D60 benytter 10,2 megapiksler for å produsere flotte bilder med høy kvalitet og utrolig oppløsning, slik at du kan lage større utskrifter, selv om du bare bruker en del av et bilde. Takket være Nikons unike digitale bildebehandlingskonsept, EXPEED, kommer bildene dine til å inneholde fine detaljer og myk, naturlig tonegjengivelse.

Integrert støvreduksjonssystem
Kontrollsystemet for luftstrøm som benyttes i D60-kameraet, fører luft inn i speilhuset mot små kanaler i bunnen av kameraet, slik at støvet ikke kommer inn i bildesensoren. Funksjonen for rengjøring av bildesensoren reduserer også støvdannelse nært sensoren ved hjelp av vibrasjoner som kan aktiveres automatisk eller manuelt. Disse støvreduksjonstiltakene lar deg trygt bytte objektiv og dra nytte av den omfattende utskiftbare NIKKOR-optikken, samtidig som du slipper å bekymre deg for effektene av støv i kameraet.

Aktiv D-Lighting for mykere tonegradering
D60-kameraets nye Aktiv D-Lighting-funksjon kan justere utseende til det endelige bildet mens det blir tatt. Denne automatiske prosessen er aktiv i områder med høylys og skygge, og kompenserer for vanskelige lysforhold og produserer optimaliserte eksponeringer med fyldige, myke detaljer.

Intuitiv, enkel betjening i en kompakt kropp
D60 er ikke bare kompakt. Formen på kameraet er ergonomisk tilpasset for å passe naturlig og behagelig i hånden din. Designen stammer fra den svært ettertraktede Nikon D40-serien. Den lyse og klare søkeren sikrer nøyaktig komponering, mens den store 2,5-tommers LCD-skjermen viser et menysystem som er enkelt å bruke med en bred betraktningsvinkel, slik at alle enkelt kan navigere innstillingene og vise bildene. Den nye øyesensor-funksjonen slår av LCD-skjermen mens søkeren er i bruk. Når brukeren beveger seg bort fra søkeren, blir LCD-skjermen slått på igjen automatisk.

Retusjeringsmeny
D60-kameraets retusjeringsmeny tilbyr mange eksklusive, innebygde redigeringsfunksjoner. Bruk alternativet Filtereffekter for å forsterke en ønsket farge (rød/grønn/blå), eller prøv kryssfunksjonen som produserer stjernelignende linjer som stråler ut fra belyste motiver i bildet. NEF (RAW)-behandling er også mulig i kameraet. Bilder i RAW-format blir produsert i kameraet etter fotografering, slik at du kan kontrollere visse ting ved bildene dine, som bildekvalitet, bildestørrelse og hvitbalanse. Den nye Stop-motion-funksjonen lar deg opprette en stop-motion-animasjon (avspilling av bilder i serie) fra en serie bilder (i JPEG-format). Hurtigretusjeringsvalget er en praktisk funksjon som øker kontrasten og metningen, for å forbedre bildene uten en datamaskin. D60-kameraets omfattende retusjeringsmeny gir deg mer moro og øker den kreative friheten du får ved å bruke et digitalt speilreflekskamera.

Andre funksjoner på Nikon D60
 • Rask oppstart på 0,19 sekunder slik at du kan reagere på enhver fotografisk mulighet
 • Lynrask lukkerrespons eliminerer irritasjonen ved forsinkelser
 • Rask, kontinuerlig fotograferingsmodus lar deg ta opptil 100 JPEG-bilder (FINE L-størrelse eller mindre) med 3 bilder* per sekund *Raskest oppnådd bildefrekvens med manuell fokus, programhjulet rotert til S eller M og en lukkerhastighet på 1/250 s eller raskere, alle andre innstillinger satt til standard
 • Avansert trepunkters AF-system tilbyr rask, effektiv og nøyaktig autofokus
 • Nikon 3D-fargematrisemåling II for perfekte eksponeringer under de fleste lysforhold
 • Stor, klar søker med 0,8 x forstørrelse for nøyaktig komposisjon
 • Det langtidsvarende, oppladbare litiumionbatteriet lar deg ta opptil 500 bilder* per lading med R709 (*CIPA-standard).
 • Digitale motivprogrammer justerer kamerainnstillingene automatisk for motivspesifikke bilder – utvalget inkluderer automatisk, automatisk (blits av), portrett, landskap, barn, sport, nærbilde og nattportrett
 • Manuell kontroll over lukkerhastighet og blenderåpning: P (Programautomatikk), S (Lukkerprioritert automatikk), A (Blenderprioritert automatikk) og M (Manuell)
 • Innebygd blits med Nikons pålitelige i-TT-blitsstyring, som støtter automatisk blits, reduksjon av rød øyerefleks, synkronisering på lang lukkertid, synkronisering mot bakre gardin og blitseksponeringskompensasjon
 • Samtidig lagring av NEF- (RAW) og JPEG basic-data for samme bilde
 • Kameraets innstillingsmenyer kan tilpasses behovene til de ulike fotografene
 • Datotrykk-funksjonen trykker datoen bildet ble tatt, direkte på bildet
 • Elektronisk avstandsmåler-visning som også indikerer fokusavstand når du bruker manuell fokusmodus
 • Fullstendig kompatibelt med AF-S- og AF-I NIKKOR-objektiver som er utstyrt med autofokusmotor (Autofokus støttes. Også kompatibelt med de fleste NIKKOR-objektiver med F-fatning når de brukes med manuell fokusmodus)
 • Støtter Nikon Creative Lighting System når du bruker SB-800, SB-600, SB-400, SB-R200 eller det trådløse blitssystemet R1C1 for nærbildefotografering. Tilbyr nøyaktig eksponering med i-TTL-blits
 • Trådløs fjernkontroll ML-L3 (ekstrautstyr) for enkel fjernutløser
 • Den medfølgende ViewNX-programvaren lar deg enkelt dele, organisere og redigere bilder
Veiledende utsalgspris for D60-kit med AF-S DX NIKKOR 18-55 mm f/3,5-5,6G VR er satt til NOK 5990,-

Andre kit er også tilgjengelige.

Salgsstart er i slutten av februar 2008.

Du kan lese mer på www.nikon.no eller www.europe-nikon.com

Kjekt å vite:

Nikon Dschool Basic
Nikon Dschool Basic tilbys alle som kjøper speilreflekskameraer og er et to-timers innføringskurs der vi forteller om hvordan du enkelt får de beste bildene direkte fra kameraet. Et godt grunnkurs for deg som vil komme i gang og bli kjent med kameraets funksjoner.

Om Nikon
Nikon Corporation, grunnlagt i 1917, sikret seg plassen som en pioner innen optisk glassteknologi i Japan. Med økende vekst og ekspertise tilbyr Nikon nå en lang rekke produkter, fra verdenskjent fotoutstyr for profesjonelle og hobbybrukere, til industrielt presisjonsutstyr.

Nikon produserer en lang rekke med bildeprodukter, fra vanlige til profesjonelle digitale SLR kameraer, Nikkor optikk, blitser og systemtilbehør; Nikon COOLPIX kompakt digitalkameraer; Coolscan digitalfilm scannere; 35mm film SLR kameraer; Nikon software produkter samt Nikon kikkertprodukter. I hjertet av hvert Nikon kamera er det eksklusive Nikon funksjonssystemet, som gjør det lett for alle å ta utrolige bilder.

Kommentarer