Nordic Light Events 2008

"Nordic Light" avholdes for tredje gang i Kristiansund. Festivalen har de to første årene vært arrangert om høsten, men i år snur man på det hele og arrangerer fetivalen 1-7 mai. På fjorårets festival ble det satt rekord med 20 000 besøkende, 25 utstillinger og nærmere 70 arrangementer.

Nordic Light vil, som de foregående årene, forvandle Krisitiansund til et internasjonalt senter for fotografering. Festivalen har allerede etablert seg som Norges viktigste, og den står også på listen over festivaler verd å besøke i internasjonalt.

Festivalens program inneholder aktiviteter egnet for både amatørfotografer og profesjonelle, og vil inkludere utstillinger, forelesninger, konkurranser og workshops. Mange av aktivitetene vil bli ledet av kjente, internasjonale fotografer

Ved årets festival stiller den eneste norske Magnum-fotografen, Jonas Bendiksen. Blant de andre som allerede er klare er krigsfotografen Don McCullin. Andre interessante navn er Jock Sturges, en amerikansk aktfotograf, og norske Arne Nævra, som for nylig be kåret til Shell Wildlife Photographer of the Year.

NLE

Kommentarer