Foto.no intervjuer Jonas Bendiksen

Etter ett år på fotoskole i Bristol ble Jonas Bendiksen ansatt som kaffe- og tekoker hos Magnum London.

- Jeg tjente ikke de store pengene, men det dekket i alle fall billetter til undergrunnen. Det fine var at jeg fikk gått gjennom hele arkivet til Magnum i London. Det lærte jeg mye av i tillegg til at det inspirerte. Jeg ble i tillegg kjent med flere fotografer som hadde et positivt syn på industrien.

Bendiksen forteller at han er skeptisk til mye av tankegangen til fotojournalister.

- Det har blitt enklere og enklere å lage gode bilder, noe vi kan se på antallet. Men det som mangler er gode historier og ikke minst de gode ideene. De som kommer til å arve fotojournalistikken er de som klarer å komme opp med gode ideer og som har bilder som forteller historier, sier han.

Når Jonas Bendiksen bestemte seg for å bli fotograf bestemte han seg også for å ikke bli som alle andre.

- Jeg har alltid følt at hvis jeg skal være fotograf så skal jeg ikke sitte på bussen sammen med 30 andre fotografer. Et eksempel er konflikten mellom Israel og Palestina. Saken er viktig, men den gir oss en rekke eksempler på fotojournalister som ikke forteller noe.

Foto.no - maanedensfotograf - Fotografen - Jonas Bendiksen

Kommentarer