Kritikk mot prinsessebilder

I forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras fireårsdag har Slottet frigitt en rekke bilder. Flere profilerte fotografer uttaler seg sterkt negativt om bildene.

Prinsesse Ingrid Alexandra 2008 Prinsesse Ingrid Alexandra 2007 Kronprinsessen og Prinsessen Kronprinsessen og Prinsessen Prinsesse Ingrid Alexandra 2007

- Dette var veldig dårlig, og det er pinlig for dem som har levert dem ut. Hvis jeg som far hadde tatt de bildene der av barna mine, hadde nok kona mi nektet meg å sette dem inn i fotoalbumet, sier Terje Bringedal, leder for Pressefotografenes Klubb i Norge.

- På det ene bildet er det store, hvite flater, på det andre er det en mørk hette mot mørk bakgrunn, og det er blå snø fordi det er feileksponert på det tredje, sier Bringedal.

- Jeg har ikke sett maken, jeg kan ikke huske at jeg har sett så dårlige bilder bli sendt ut i offisiell sammenheng før. Hvis jeg hadde vært fotosjef i en større avis eller et byrå, ville jeg sendt dem tilbake og spurt hva det var for noe. Disse bildene burde ikke trykkes noe sted, sier Bringedal videre.

- Kronprinsparet kjører tydeligvis en dokumentarstil, og har samtidig senket kvaliteten til et norsk lavmål. Det ser ut som «mor selv» har tatt disse, men hadde det vært det, ville bildene hatt en helt annen verdi. Det er bra kontakt, men ikke noe opphøyd kongelig ved det. Jeg håper det er et bevisst grep, men jeg tror ikke det, sier CF-Wesenberg, og slutter seg med det til kritikken.

- Her mangler det flotte, vakre kongefotoet, det bildet tante vil klippe ut og henge på veggen hjemme. Se på Danmark, vi er i bakgården i forhold til dem, sier Wesenberg, og viser til fotografiene det danske kongehuset sender ut ved lignende anledninger.Se større Se større Se større

- Dette er det dårligste vi har sett. Det blir ikke lett å plukke bilder her. Man ser knapt ansiktet til Mette-Marit på utendørsbildene, og Ingrid Alexandra har hette på seg. Folk vil gjerne se hvordan hun ser ut, sier Tjomas Hoff i Se og Hør.

- Årsaken til at vi har sendt ut disse bildene, er prinsessens fireårsdag, og at det er bilder av henne i ulike situasjoner. Det er synd pressen ikke synes kvaliteten er god nok, sier informasjonssjef ved Slottet, Astrid Versto.

- Jeg er fornøyd med bildene. Kritikerne får stå for det de sier, jeg har ingen kommentar til det, sier fotografen.

- Disse bildene burde ikke trykkes noe sted

Kommentarer