Canon med lyssterke IS teleobjektiver

Canon presenterer i dag to nye profesjonelle EF-objektiver: EF200 mm f/2L IS USM og EF800mm f/5.6L IS USM. Begge modellene er utstyrt med Canons nyeste, firetrinns bildestabilisator og den samme objektivoptikken og utførelsen som resten av L-serien. Resultatet er kvalitet og funksjonalitet som topper sin klasse.

Men det koster å være kar, veil. priser er på henholdsvis 56.500 og 126.700 kroner.

Med sin store f/2 blenderåpning vil EF200mm f/2L IS USM være ypperlig for fotografer som krever et mer lyssterkt objektiv til fotografering av innendørs sportsaktiviteter og portretter. I forhold til EF200mm f/1.8L USM, er det nye objektivet forbedret med et linseelement i fluoritt som bedre motvirker kromatiske avvik, en sirkelrund blender og en betydelig lettere og mer kompakt utførelse.

EF800mm f/5.6L IS USM beriker Canons serie supertelefoto med den lengste fokallengden som er å få på noe EF-objektiv på markedet. Objektivet er lett nok til å kunne ta bilder uten stativ, og det forventes å slå godt an blant sports-, nyhets- og naturfotografer.

Med linseelementer i fluoritt og UD-glass i tillegg til en rekke nye optikkteknologier kan profesjonelle fotografer glede seg over eksepsjonell bildekvalitet med begge objektivene – både som frittstående objektiver og i kombinasjon med Canons EF 1.4x konverter.

EF200mm f/2L IS USM : Anb. utsalgspris inkl. mva 56.499,- og salgsstart er mars 2008
EF800mm f/5.6LIS USM : Anb. utsalgspris inkl. mva 126.699,- og salgsstart er juni 2008

Egenskaper:

EF 200mm f/2L IS USM:
 • Firetrinns bildestabilisator med to innstillinger
 • Linseelementer: 1 x fluoritt og 2 x UD
 • Autofokus med ringformet USM og fullstendig manuell overstyring
 • Sirkulær blenderåpning gir behagelig uskarp bakgrunn
 • Super Spectra-belegg reduserer skygger og gjenskinn
 • Ramme av magnesiumlegering - 2,52 kg
EF 800mm f/5.6L IS USM:
 • Firetrinns bildestabilisator med to innstillinger
 • Linseelementer: 2 x fluoritt, 1 x UD og 1 x Super UD
 • Autofokus med ringformet USM og fullstendig manuell overstyring
 • Sirkulær blenderåpning gir behagelig uskarp bakgrunn
 • Super Spectra-belegg reduserer skygger og gjenskinn
 • Ramme av magnesiumlegering – 4,5 kg
Begge objektivene har pakninger som beskytter mot støv, regn og fuktighet.

Bildestabilisator
En firetrinns bildestabilisator gir en kraftig forbedring av ytelsen i dårlig lys for begge objektivene. Fotografer som vanligvis tar bilder uten stativ med 1/1000 sekunds lukketid, kan slå på bildestabilisatoren og oppnå tilsvarende stødige og skarpe resultater med en lukkertid på fabelaktige 1/60 sekund. Til fotografering av stillestående motiver vil innstilling 1 korrigere for bevegelser i bildet langs både de vannrette og loddrette linjene. Om man panorerer vannrett for å følge et bevegelig motiv, vil innstilling 2 deaktivere den loddrette stabiliseringen og hindre virkningen av at motivet dras bakover gjennom bildet.

Bildestabilisatoren blir automatisk deaktivert når kameraet monteres på stativ, og dermed hindres feedbacksløyfer mellom bildestabilisatorsensoren og interne vibrasjoner fra motoren.

L-serieoptikk
Begge objektivene er utstyrt med et nyutviklet optisk system som begrenser linsestørrelsen samtidig som skarpheten i hele bildeområdet forbedres. Det brukes en kombinasjon av fluoritt-, UD-glass- (Ultra-Low Dispersion) og Super UD-glass-elementer for å unngå de sekundære kromatiske avvikene som ellers kan forringe skarpheten og gi utflytende farger. Canons patenterte Super Spectra-linsebelegg reduserer refleksjonene fra linsenes overflate og sikrer bilder uten forvrengninger, med naturlig fargebalanse og med minst mulig skygger og gjenskinn.

Lav vekt
Objektivene har komponenter av magnesiumlegering for å kunne holde vekten og størrelsen på et minimum. EF200mm f/2L IS USM er det letteste objektivet i sin klasse med bare 2,52 kg. Til tross for større fokallengde er EF800mm f/5.6L IS USM omtrent like lang som EF600mm f/4L IS USM med sine 461 mm, men den er 860 gram lettere.

I tråd med Canons Kyosei-filosofi om å leve i harmoni med naturen, består objektivene av kun blyfritt glass.

Ypperlig betjening og funksjonalitet
Det er bygd inn flere funksjoner i objektivene som forenkler fotografering i felten. Med AF-stoppknappen foran på objektivene kan fotografen midlertidig slå av autofokus. Knappen kan konfigureres til å styre AF-innstilling, bildestabilisator og lås av automatisk eksponering med EOS 40D, EOS 5D, EOS-1D Mark III og EOS-1Ds Mark III. Objektivene EF200mm f/2L IS USM og EF800mm f/5.6L IS USM har også en funksjon for forhåndsinnstilling av fokus, som elektronisk lagrer en brukervalgt fokusinnstilling, en funksjon som er spesielt praktisk for sports- og naturfotografer.

Kommentarer