Canon 450D

Canon lanserer i dag et nytt digitalt speilreflekskamera - EOS 450D. Med 12,1 megapikslers CMOS-sensor, integrert EOS rensesystem, 3,0" LCD-skjerm med direktevisning og nytt 9-punkts AF-system byr den nye EOS-modellen på enestående bildekvalitet og allsidighet i sitt markedssegment.

EOS 450D har funksjoner som allerede er velkjent fra Canon profesjonelle kameraer i EOS-1-serien, inkludert DIGIC III-bildeprosessor og et redesignet menysystem med funksjoner som for eksempel lar deg betjene Speedlite-blitsen direkte fra kameraets LCD-skjerm. Kameraet har hele 13 egendefinerte funksjoner som lar deg tilpasse kameraet til dine preferanser.

EOS 450D: Anb.utsalgspris inkl. mva 7.190,-
EOS 450D m/18-55mm IS: Anb.utsalgspris inkl.mva 8.190,-
Salgsstart er mars 2008.

EOS 450D har følgende funksjoner:
  • 12,1 megapikslers CMOS-sensor1
  • Canons integrerte EOS-rensesystem1
  • 3,5 bilder per sekund
  • 3,0" LCD-skjerm med direktevisning
  • 9-punkts vidvinkel AF-system med sentralt AF-krysspunkt opptil f/2.8
  • Bildestiler med parameter for bildebehandling
  • DIGIC III-bildeprosessor
  • Digital Photo Professional-program for RAW-behandling1
  • Kompakt og lett kamerahus
  • Kompatibelt med alle Canons EF- og EF-S-objektiver og Speedlite EX-blitser
EOS' kvalitetsfortrinn
Siden Canon selv utvikler og produserer alle sentrale EOS-komponenter selv, byr EOS på unike fordeler når det gjelder kvalitet. EOS 450D har en spesialutviklet sensor på 12,1 megapiksler som bruker Canons lysfølsomme CMOS-teknologi med avansert støyreduksjon for å levere detaljrike bilder med minimal kornethet. DIGIC III-prosessoren gir suveren bildegjengivelse og rask responstid med tilnærmet umiddelbar oppstart. Bildedataene behandles med 14-bits fargedybde som gir fine fargegraderinger, og med 3,5 bilder per sekunder leverer DIGIC III-prosessoren og bildebufferen serieopptak med opptil 53JPEG-bilder (6 RAW-bilder).

Bygget for bedre bilder
EOS 450D er designet for å gjøre fotografering til en god opplevelse for alle, uavhengig av nivå og erfaring. Selve kamerahuset er kompakt og veier mindre enn 475 gram. Det har også forbedret, ergonomisk grep som gjør at kameraet ligger naturlig og godt i hånden. En stor, lys søker gjør bildekomposisjonen klarere og mer behagelig. Menysystemet som er hentet fra profesjonelle EOS-kameraer, har forenklet fanestruktur som reduserer behovet for å bla. Menysystemet innholder også et brukerdefinert Min meny-alternativ som gir rask tilgang til innstillinger du bruker ofte.

Kameraet har også en rekke egendefinerte funksjoner for optimalisert bildekvalitet i en rekke fotosituasjoner. Funksjonen Høylystone prioritet utvider det dynamiske området i lyse områder, noe som gir bedre fargegjengivelse for brudekjoler, skyer på himmelen eller andre lyse motiver. Funksjonen for automatisk optimalisering av lysstyrke korrigerer lysstyrken og kontrasten under bildebehandlingen og forbedrer hudtonene i portrettbilder ved å sikre at ansiktene eksponeres riktig. Du kan også aktivere ekstra støyreduksjon for bilder tatt med høy ISO-hastighet.

Direktevisning
Dette er Canons første digitale speilreflekskamera i forbrukerklassen som har direktevisning. Med Live View-innstillingen er det enklere å fotografere fra vanskelige vinkler, for eksempel makrofotografering på bakkenivå eller fotografering med stativ. Når du bruker Live View-innstillingen, vises bildet som jevn video med 30 bilder/sek på den 3 tommer store LCD-skjermen, som er 50 % mer lyssterk enn skjermen på EOS 400D. Vil du ha hjelp til bildekomposisjonen eller eksponeringen, kan du vise et rutenett eller et histogram i sanntid. Når du fokuserer, kan du zoome inn på bestemte detaljer i bildet med opptil 10x forstørrelse av bildet som vises på LCD-skjermen. Du kan velge mellom to typer autofokus: Rask AF som vipper kameraspeilet umiddelbart for å aktivere AF-sensoren, eller AF i direktevisningen som bruker bildekontrastdataene til å fokusere, en metode som er velkjent for alle som har brukt digitale kompakt-kameraer.

I fotoatelieret gir direktevisning fotografen mulighet til å komponere bildet, justere innstillingene og trykke på utløseren via en PC ved hjelp av det medfølgende EOS Utility-programmet.

Andre forbedringer
EOS 450D byr også på en rekke andre mindre forbedringer som bidrar til at fotoopplevelsen blir best mulig. Søkeren viser nå viktig informasjon om eksponering, inkludert ISO-hastighet. Kameraet har også fått spotmåling (4 % av søkeren) som gir større kontroll over eksponeringen ved fotografering i vanskelige lysforhold. PictBridge-funksjonaliteten er utvidet slik at du kan korrigere horisonten og bruke bildeeffekter i bildet før du skriver det ut. Et nytt batteri med stor kapasitet gir lenger opptakstid, og du kan ta opptil XXX bilder før det må lades.

Programvare
EOS 450D leveres med en omfattende programvarepakke som inneholder det du trenger til behandling og redigering av bilder. Pakken inneholder Digital Photo Professional (DPP), en avansert RAW-konverter som gir full kontroll over RAW-bildebehandlingen. DPP integreres også med kameraets funksjoner, som for eksempel Dust Delete Data og bildestiler. Videre inneholder pakken også programmet Picture Style Editor som du kan bruke til å opprette egendefinerte bildestiler for finkontroll av fargevisningen. Programmene EOS Utility, Image/Zoom Browser og Photostitch følger også med kameraet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar