Canon HF10 og HF100

Canon, HF10 og HF100 er laget for de som ønsker maksimal mobilitet og muligheten til å filme med høyoppløselig format. HF10-kameraet er utstyrt med et system som har dobbelt flashminne, mens HF100 lar deg filme direkte til minnekortet.

Flashminnet gjør at HF-modellene kan skilte med en rekke fordeler i forhold til videokameraer som støtter seg til andre medier: Som harddiskene (HDD) gir flashminnet lengre opptakstid, men i tillegg er de mer kompakte enn DVD-kameraer og leverer en bildekvalitet som kan sammenlignes med høydefinisjons video (HDV). Både HF10- og HF100-modellen er utstyrt med Canon HD-kamerasystemet og er Canons første HD-videokameraer som kan gjøre opptak med full HD-oppløsning på 1920 x 1080.

Flashminnet er mindre kraftkrevende og mer robust enn andre opptaksmedier, og gjør det dermed mulig å lage HD-videokameraene betydelig mindre og lettere - HF10 og HF100 veier bare ca. 380g.

Med begge videokameraene kan du gjøre opptak direkte til standard SD- og SDHC-minnekort, og takket være det dobbelte flashminnet kan HF10 i tillegg skilte med imponerende 16 GB internminne som standardutstyr. Ved hjelp av det interne flashminnet og et 16 GB SDHC-minnekort som ekstrautstyr, får du for eksempel nok kapasitet til å lagre over 14 timer med HD-opptak i et videokamera som er lite nok til å få plass i lommen.

"HF10 og HF100 kompletterer Canons høydefinisjonsserie med det aller siste innenfor opptaksteknologi," sier Lene Finstad, Marketingdirektør i Canon Consumer Imaging, Norge. "Ved å kombinere kvaliteten på Canons HD-kamerasystem med flashminne og full HD-opptak med 1 920 x 1 080 piksler, for ikke å glemme de enestående fordelene med dobbelt flashminne i HF10, har vi med disse produktene satt en ny standard for hva som kan oppnås med et Canon HD-videokamera."

Canon HF10: Anb. utsalgspris inkl.mva 11 199,- og salgsstart er april 2008
Canon HF100: Anb. utsalgspris inkl.mva 9 499,- og salgsstart er april 2008

Pressemelding fra Canon Norge AS:

Kort om HF10 og HF100:
 • Dobbelt flashminne: Med HF10 gjøres opptakene enten til internminnet på 16 GB eller på minnekortet (SD eller SDHC: High Capacity)
 • Med HF100 lagres video og stillbilder direkte på minnekortet (SD eller SDHC)
 • Stilren og lett utførelse med full HD-opptak på hele 1 920 x 1 080 piksler
 • Canons HD-kamerasystem representerer enestående kvalitet
 • 12x optisk zoom med Canons HD-videoobjektiv og Super Range optisk bildestabilisator (OIS)
 • Ny CMOS-sensor med full HD på 3,3 megapiksler
 • DIGIC DV II bildeprosessor
 • Instant AF som gir ekstremt rask og nøyaktig autofokus
 • Allsidig opptakssystem: Ny, liten, avansert tilbehørssko, mikrofoninngang med manuell lydregulering; HDMI- og komponentutganger; kompatibel med Canons nye DVD-brenner DW-100
 • Nytt og intelligent batterisystem med utvidet kapasitet
 • Avanserte fotofunksjoner, blant annet 3,1 megapikslers stillbilder
 • Vribar LCD-skjerm med naturlige farger
 • Programvare inkludert: Canon Solution Disk og PIXELA ImageMixer 3 SE
Opptak med dobbelt flashminne
Den nye HF10 er en av de første Canon HD-videokameraene som kan skilte med opptak med dobbelt flashminne, og byr på en rekke fordeler for eventyrlystne filmskapere.

HF10 lar brukeren velge mellom å ta opp på utskiftbare minnekort eller et internt flashminne på 16 GB. Med plass til å lagre opptil sju timer HD-film av høy kvalitet – bare slått av de omfangsrike HDD-modellene – lar HF10 deg fortsette å filme selv uten minnekort. Til spesielt lange opptak sørger sporet for SD-/SDHC-minnekort for ekstra, skalerbar kapasitet. Du kan til og med kopiere video og stillbilder fra internminnet til minnekort hvis du vil sikkerhetskopiere eller dele bildene senere.

HF100 gjør opptak av full HD-filmer direkte på vanlige SD- eller SDHC-minnekort. Disse utskiftbare kortene er både allsidige og kompakte, og egner seg ypperlig når du vil dele filmer med familie og venner. Videofilmene kan enkelt overføres til datamaskin om du vil redigere dem eller laste dem opp til nettet ved hjelp av en enkelt USB-kabel eller ved å sette kortene inn i en kompatibel leser. Opptakskapasiteten begrenses bare av størrelsen på kortet.

Flashminne: mindre, lettere og sikrere
Videokameraer med flashminne har flere viktige fordeler. De krever mindre strøm og har ofte kortere oppstartstid enn videokameraer som bruker tradisjonelle opptaksmedier. Flashminnet er også fysisk mindre enn andre medier, og dermed er det mulig å konstruere betydelig lettere og mindre videokameraer. Modellene har sølvfarget (HF100) eller stilig svart (HF10) utførelse, og begge modellene er kompakte nok til å få plass i jakkelommen. Siden flashminnet ikke har bevegelige deler, blir filmene mindre sårbare for støtene videokameraer ofte utsettes for.

Full HD-opptak med 1 920 x 1 080 piksler
HF10 og HF100 er de første Canon HD-videokameraene som kan ta opp HD1080i-video med den høyeste oppløsningen som er mulig med standarden AVCHD (Advanced Video Codec for High Definition): 1 920 x 1 080 full HD. Bildestørrelsen er nøye tilpasset de nyeste TV-apparatene med full HD, og gir bildekvalitet av høyeste klasse. Begge videokameraene har også en høyere maksimal gjennomsnittlig datahastighet på 17 Mbps under opptak, noe som ytterligere bedrer bildekvaliteten. I alt kan brukerne velge mellom fire ulike opptakskvaliteter.

Kamerasystemet Canon HD
Både HF10 og HF100 nyter godt av de nyeste teknologiske nyvinningene og finjusteringene som preger kamerasystemet Canon HD. Begge videokameraene har fått bedre oppløsning og bildekvalitet ved hjelp av Canons nye full HD CMOS-sensor på 3,3 megapiksler, den utvidede serien med det nye Canon HD-videoobjektivet med 12x optisk zoom og prosessoren DIGIC DV II. Siden Canon produserer alle disse nøkkelkomponentene selv, er samtlige konstruert for sømløs integrering med de andre komponentene, og resultatet er ypperlige bruksegenskaper og bildekvalitet.

Objektivet med 12x optisk zoom har Canons Super Range optisk bildestabilisator (OIS), et avansert system som kombinerer to metoder for å registrere rystelser for bedre å kunne eliminere vibrasjoner som kan skyldes alt fra sakte pustebevegelser til de raske vibrasjonene fra en bil i fart.

Instant AF – øyeblikkelig autofokus
Instant AF er et ekstremt raskt og særdeles presist autofokussystem som er spesiallaget for å oppfylle kravene til bilder med høydefinisjonsoppløsning. Instant AF stammer fra XH - Canons serie av profesjonelle HD-videokameraer, og gjør det enkelt å oppnå krystallklare HD-bilder.

Utvidbart system
HF10 og HF100 åpner for filming uten begrensninger, og byr på en rekke avanserte funksjoner til filmskapere med store ambisjoner.

En egen mikrofoninngang gjør det mulig å koble til ekstern mikrofon. Dermed kan filmskapere få mer nøyaktige lydopptak, og den distraherende bakgrunnsstøyen dempes. Valgfritt tilleggsutstyr kan kobles til videokameraet ved hjelp av en ny mini avansert tilbehørssko.

Når det er tid for avspilling, kan du med HDMI- og komponentutgangene koble videokameraet direkte til en HD-TV. En USB-kontakt gjør det enkelt å overføre filmene til datamaskin. Dataoverføring og direkteopptak via
HDMI er også mulig med kompatible datamaskiner. Begge videokameraene leveres med programvare for behandling av video og stillbilder.

Utveksle og lagre bilder på DVD
For å gjøre det enda enklere å dele filmer med familie og venner er begge videokameraene kompatible med Canons nye frittstående DVD-brenner DW-100.

Brenneren kobles direkte til videokameraet og gjør det mulig å kopiere videofilmer til vanlige DVD-plater uten å måtte gå via en datamaskin. DW-100 kan brukes til å brenne DVD-plater i AVCHD-format, til HD-visning eller vanlig DVD-R-format når den brukes sammen med videokameraer med vanlig definisjon. DVD-brenneren kan også brukes til å spille av DVD-er med AVCHD-format når den kobles til et tv-apparat via et kompatibelt videokamera.

Intelligent batteri
Et nytt, intelligent Lithium-ion-batteri viser tydelig strømkapasiteten under opptak. Batterikapasiteten kan avleses helt ned til minuttet, og med dette systemet blir det enklere å unngå de kjedelige situasjonene da det plutselig er slutt på strømmen.

Utvidet batterikapasitet er standard, og HF10 og HF100 er også kompatible med Canons batterisett med høy kapasitet (BP-819) – det perfekte tilbehøret til dager med mye filming.

DIGIC DV II og avansert digital fotografering
Canons enestående DIGIC DV II-prosessor er konstruert for å kunne takle de større datamengdene i HD-bilder. Prosessoren benytter avansert støyreduksjonsteknologi og leverer skarpe og tydelige HD-videobilder. DIGIC DV II optimaliserer fargene i opptakene og sikrer at de fremstår like levende og kraftige som i virkeligheten.

DIGIC DV II er også drivkraften bak begge videokameraenes avanserte funksjoner for stillbildefotografering. I tillegg til innebygd blits, PictBridge-kontakt og histogramvisning for overvåking av lysstyrken, gjør prosessoren det mulig for brukeren å ta stillbilder samtidig som det gjøres videoopptak: Fordi digitale fotografier stiller helt spesielle krav til fargene, har DIGIC DV II separate behandlingsbaner for video og stillbilder, med optimaliserte farger for begge formatene.

Vribar LCD-skjerm med naturlige farger
Både HF10 og HF100 har vribar LCD-skjerm fra Canon på 2,7 tommer. Skjermen har det største fargerommet som finnes på LCD-skjermene i Canons videokameraer, og HCAR-overflatebehandlingen reduserer refleksjoner. Den enestående visningsvinkelen på 135 grader gjør det enklere for familie og venner å kunne samles rundt skjermen og se på opptakene.

Tilleggsinformasjon

Medfølgende programvare og CANON iMAGE GATEWAY
Videokameraene i HF-serien leveres med PIXELA ImageMixer 3 SE. Med denne programvaren kan brukerne ordne, spille og redigere de digitale videoklippene og deretter konvertere dem til andre filformater – ypperlig til bruk på internett og til kopiering til andre enheter, for eksempel personlige mediespillere.

ImageMaker 3 SE byr også på funksjoner for å lage DVD-er – en annen enkel måte å dele filmer på fra de ulike modellene. Brukerne kan brenne AVCHD-opptak direkte til vanlige DVD-plater eller konvertere ned filmen til avspilling på vanlige DVD-R-spillere.

Videokameraene er også utstyrt med Canon ZoomBrowser (Windows) og ImageBrowser (Macintosh) – programvare som gjør det enkelt å laste ned, lagre og finne igjen bilder så vel som å behandle layout og utskrifter.
Eiere av Canons videokameraer kan dessuten registrere seg og få 100 MB lagringsplass på CANON iMAGE GATEWAY, et nettbasert galleri der man kan lagre bildene i album og dele dem med familie og venner.
..
Teknologiske forklaringer

Canons full HD CMOS-sensor

Canons sensorteknologi CMOS danner grunnlaget for den anerkjente bildekvaliteten i EOS, verdens mest populære speilreflekskamera. Etter mange års utvikling og finpuss har Canon opparbeidet seg en eksepsjonell fagkunnskap innenfor design og produksjon av CMOS bildesensorer.

I 2006 førte Canons satsning på egen forskning og utvikling til lanseringen av en CMOS-sensor for HD-video. Stadige forbedringer av denne ledende teknologien i bransjen har resultert i den CMOS-sensoren med full HD og 3,3 megapiksler som benyttes i HF10 og HF100. Takket være et Bayer RGB-primærfargefilter kjennetegnes videobildene av ypperlige farger og høy oppløsning.

Fordelene ved å bruke CMOS til HD-bilder er mange. CMOS-sensorene gjør det mulig å lese piksler i flere kanaler, noe som gir raskere dataavlesning enn det som er mulig med tradisjonelle CCD-sensorer. Det er også mulig å bygge inn flere kretser på selve bildebrikken: Canons HD CMOS bildebrikke har støyreduksjon integrert i brikken og forsterker på hvert bildepunkt. CMOS-sensorer bruker også mindre strøm enn CCD-sensorer. De genererer mindre varme og støy, og de gir dermed større batterikapasitet. I motsetning til CCD-enheter har ikke CMOS-sensorer problemer med den loddrette overstrålingen som skyldes overflyt i enkeltpiksler, noe som kan forekomme når det finnes sterke lyspunkt i motivet.

Instant AF – øyeblikkelig autofokus
Med høyere oppløsning på film og stillbilder blir det viktigere enn noensinne å ha et presist autofokussystem, siden eventuelle fokuseringsfeil blir mer synlige. Tradisjonelle TV AF-systemer reagerer imidlertid sakte på store endringer i avstanden til motivet, og blir ofte forvirret av bakgrunner med mye mønster. Canons enestående Instant AF-funksjon bruker en kombinasjon av en rask ekstern AF-sensor som hurtig registrerer avstanden til motivet, og en presis TV AF-sensor som gir ekstremt nøyaktig fokusering.

Super Range optisk bildestabilisator
Canons Super Range optisk bildestabilisator bruker to metoder for å registrere kamerarystelser, og kombinerer gyroer i objektivet med vektorbasert registrering som samlet gir mer effektiv kontroll over linseforskyvningen. Tradisjonelle bildestabilisatorsystemer oppdager høy- og mellomfrekvente vibrasjoner, mens en Super Range optisk bildestabilisator også oppdager lavfrekvente bevegelser, for eksempel sakte kroppsbevegelsene når du puster. Disse ligger utenfor området til vanlige optiske systemer for bildestabilisering. Den optiske bildestabilisatoren er i funksjon under videoopptak og ved digital stillbildefotografering.

DIGIC DV II
DIGIC DV II er en digital signalprosessor som Canons videokameraer er alene om. Den ble først brukt i XL H1, selve flaggskipet blant Canons profesjonelle HD-videokameraer, og ble opprinnelig utviklet for å håndtere HD-formatets høyere datamengde og spesifikasjoner (rask behandling av HD1080i-data krever ca. 4 ganger høyere kapasitet enn SD-video). DIGIC DV II har også nok kapasitet til å behandle dataene som kreves til stillbilder med høy oppløsning. Av andre fordeler ved DIGIC DV II kan vi nevne et spesialsystem for støyreduksjon som gir bilder med lite støy, eksepsjonell fargegjengivelse og bredt fargespekter.

DIGIC DV II er en av Canons kjerneteknologier, og har separate behandlingsbaner for video- og stillbildesignaler i ett og samme videokamera. Video- og stillbilder stiller ulike krav til farger, og ved å behandle signalene hver for seg kan begge formatene bli best mulig. Resultatet er klare og levende farger som er tro mot det opprinnelige motivet, uansett om bildene vises på en TV-skjerm eller skrives ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar