Canon FS11, FS10 og FS100

Canon FS11, FS10 og FS100 kan skilte med en lagringskapasitet som tidligere bare har vært å finne i modeller med harddisk (HDD), men likevel er ikke huset større enn på et vanlig, digitalt familiekamera.

Med dobbelt flashminne gir FS11 og FS10 brukeren mulighet til å velge mellom opptak til vanlige minnekort (SD/SDHC) eller til internminnet på 16 GB (FS11) eller 8 GB (FS10). Det gir henholdsvis over 10 og over 5 timer med opptak. Med de stadig større SDHC-minnekortene som nå er på markedet, kan brukerne på en enkel måte øke den samlede opptakskapasiteten på de to modellene, samtidig som de beholder muligheten til å filme når de ikke har et kort for hånden.

FS100-modellen gjør opptak kun til minnekort (SD/SDHC). De små, enkelt utskiftbare, kortene er perfekte når du vil dele minner med familie og venner. Alle de tre modellene drar fordel av den nye zoomen med 45x forstørrelse.

Canon FS10: Anb. utsalgspris inkl.mva 4 299,- og salgsstart er april 2008
Canon FS11: Anb. utsalgspris inkl.mva 5 199,- og salgsstart er april 2008
Canon FS100: Anb. utsalgspris inkl.mva 3 449,- og salgsstart er april 2008

Pressemelding fra Canon Norge AS:

Den nye FS-serien:
  • Videokameraer med dobbelt flashminne som tar opp til SD-/SDHC-minnekort og internminne (FS11 og FS10) – høy kapasitet og god kontroll
  • Opptak direkte på SD-/SDHC-minnekort (FS100) – ypperlig til å utveksle opptak
  • Stilig og lett utførelse med megapiksel CCD med høy oppløsning og opptak i bredt 16:9-format med høy oppløsning
  • Ny, avansert 45x zoom med Canon videoobjektiv og DIGIC DV II - prosessor
  • Kompatibel med Canons nye frittstående DVD-brenner DW-100
  • Nytt, intelligent batterisystem viser gjenværende opptakstid (nøyaktig helt ned på minuttet)
  • Stillbildefotografering til internminne (FS11 og FS10) eller SD-minnekort
  • Mikrofoninngang som gir mulighet for enda bedre kvalitet på lyden
  • Medfølgende programvare: Solution Disk og Application Disk
Opptak med dobbelt flashminne
Både FS11 og FS10 kan skilte med Canons doble flashminne. Med disse videokameraene får du både i pose og sekk; Opptak gjøres til det interne flashminnet eller til minnekort (SD/SDHC), og de har virkelig god lagringskapasitet, noe som hittil har vært forbeholdt harddiskmodeller. Til tross for at de kan lagre over 10 (FS11) og over fem timer (FS10) med film, er de ikke større enn vanlige digitalkameraer.

Fordelene med internminne er mange: Det er ingen skjulte kostnader til lagringsmedier, og det er ikke nødvendig å dra på reserveutstyr – for ikke å glemme at kameraet alltid er klart til bruk. Siden det med FS11 og FS10 også er mulig å gjøre opptak direkte på minnekort (SD/SDHC), er de tilsvarende godt utstyrt til situasjoner som krever mer lagringsplass. Da kan minnekortet brukes som supplement til internminnet. Brukere som ønsker å dele minnene med familie og venner, kan kopiere video direkte fra internminnet og over på SD-/SDHC-minnekort.

FS100 er velegnet til spontane opptak og lagrer både videofilmer og stillbilder på vanlige minnekort (SD eller SDHC). Med minnekort er det enkelt å utveksle filmopptak, siden kortene enkelt kan tas ut av videokameraet og overleveres til venner og kollegaer. Det er også lett å overføre opptak til en PC ved hjelp av en kompatibel kortleser eller en USB-tilkobling.

Stilig og lett utførelse
Videokameraer med flashminne har flere viktige fordeler. I tillegg til lavt strømforbruk og raskere oppstartstid er flashminnet fysisk mindre enn kassetter, DVD-er og harddisker. Derfor kan kameraer med flashminne bygges mindre og mer kompakt. FS-serien er ergonomisk og gjennomtenkt, og ligger godt i hånden. Siden flashminnet ikke har bevegelige deler, tåler videokameraene støt uten at det ødelegger opptakene som er lagret.

Videokameraene i FS-serien blir det nye referansepunktet for kraftig bildeytelse i en virkelig kompakt utførelse. Alle kameraene i serien har megapiksel CCD som sørger for fremragende bildekvalitet og opptak i bredt 16:9-format med høy oppløsning. Etter opptak kan bredformat filmene forhåndvises på en 2,7 tommers LCD-skjerm med 16:9-format og riktige dimensjoner.

Avansert zoom
Med 45x avansert zoom setter FS-serien en ny standard på markedet. Systemet med avansert zoom er en nyskapning som lar brukerne fange avstandshendelser – for eksempel det som skjer i en fotballkamp – med perfekt skarphet. Kvaliteten på det optiske zoomobjektivet fra Canon og behandlingskapasiteten til den enestående bildeprosessoren DIGIC DV II gjør at brukerne nå kommer tettere inn på handlingen enn noensinne.

Enkel DVD-brenning
For å gjøre det enda enklere å dele opptakene med familie og venner er FS11, FS10 og FS100 kompatible med Canons nye frittstående DVD-brenner DW-100. Brenneren kobles direkte til videokameraet og gjør det mulig å kopiere videofilmer til vanlige DVD-plater uten å måtte gå via en datamaskin – det perfekte tilbehøret for dem som liker å sende filmer til slekt og venner andre steder.

Intelligent batteri
Et nytt, intelligent lithium-ion-batteri viser nøyaktig hvor lang opptakstid som gjenstår. Batterikapasiteten kan avleses helt ned til minuttet, og med dette systemet blir det enklere å holde øye med batteriet og dermed unngå at strømmen tar slutt akkurat når du trenger den. Skriving til flashminnet er dessuten langt fra så strømkrevende som andre opptaksformater, og det medfølgende batterisettet holder til mer enn tre timers filming.

Funksjoner for digital fotografering
Videoopptakene er kombinert med avanserte funksjoner for digital fotografering, og FS11, FS10 og FS100 lar deg ta stillbilder av høy kvalitet. Bildene kan enkelt overføres til en PC ved hjelp av USB. CD-en Canon Solution Disk som følger med alle modellene, hjelper brukerne å lagre, forbedre og behandle digitalbildene.

Fantastisk lyd
Alle modellene i FS-serien har mikrofoninngang som sørger for lydopptak med virkelig god kvalitet. Ved å koble til ekstern mikrofon kan brukerne lettere ta opp gode lydspor under ellers vanskelige forhold – for eksempel på skolekonserter eller i lignende omgivelser der bakgrunnsstøyen ellers kan forstyrre det som tas opp.

Kommentarer