Kosmorama 2008

I tillegg til å være en publikumsfestival for folk i Midt-Norge skal Kosmorama også være en arena med et spennende faglig innhold. Som ny festival har vi vært opptatt av å finne en egen profil og definere klare satsningsområder. Trondheim internasjonale filmfestival handler derfor om film, fest, talent og teknologi. I tillegg til å være en publikumsfestival for folk i Midt-Norge, skal Kosmorama også tilby besøkende et spennende faglig innhold.

Årets festival går av stabelen den 28. februar og varer til 5. mars.

Film
Kosmorama Internasjonale Filmfestival har omlag 80 internasjonale, nasjonale og regionale filmer på programmet. Hovedprogrammet er satt sammen av fire anerkjente filmkjennere. På bakgrunn av et selvvalgt tema setter hver av de fire filmkuratorene sammen et internasjonalt program på ca 10 filmer hver. Filmkuratorene skal ikke bare sette sammen programmet, men også gi publikum gode grunner til å gå å se dem.

Teknologi

Kosmorama skal være en futuristisk uke. Gjennom et unikt samarbeid med teknologimiljøet på NTNU vil festivaldeltakerne få et innblikk i den digitale audiovisuelle verdenen. Digitaliseringen av filmen er i ferd med å snu opp ned på måten film produseres, distribueres og konsumeres på. Festivalen ønsker å gi smakebiter på hvordan denne teknologien kan brukes i fremtiden. Flere teknologiseminarer tilbys, blant annet et om digital film og et om prosessene bak å få klargjort norske kinoer for digitalisering. I år tar også Kosmorama i bruk en ny teknologi som kalles Cybstickers. Følg med i festivalavisen eller sms ”rebus start” til 2229 for å delta på en ny og spennende konkurranse. MMS bildet skal sendes til 2155. Du stopper tjenesten ved å skrive "rebus stopp" (tjenesten er gratis).

Kosmorama har i år valgt å fokusere på dataspill i teknologidelen. Grunnen til dette er at spill og film har mye til felles. Foruten å være de to ledende underholdningsmediene for unge mennesker, deler spill og film også en rekke fellesnevnere i produksjonsprosessen. Det blir også laget en rekke filmer som er basert på spill og omvendt.

Under årets festival har vi flere arrangementer som tar for seg spill. Allerede på festivalens første dag braker vi i gang med et eget seminar om spill som tar for seg den norske spillindustrien og dens fremtid. På fredag blir det en demo av et nytt spillkonsept hvor kinopublikum vil se spillet på lerret og bruke mobiltelefonen som kontroller. Det vil også bli mulig for publikum å ta del i spillutvikling gjennom workshopen Virtuelle Rockheim. Her vil deltakerne få undervisning fra noen av verdens fremste spillutviklere og muligheten til å vinne en bærbar datamaskin. I Nova 10 vil det også bli vist en storkamp i spillet Counter Strike mellom to av Norges beste lag: Multigamer og Catchgamer. Kampen blir kommentert av tidligere landslagskaptein Jonas Alsaker Vikan og streames både på nett (Adressa.no) og TV (Altibox – NTE Bredbånd).

Arrangement for barn og ungdom
Kosmorama ønsker å ha et bredt utvalg av arrangementer for barn og unge. I tillegg til visning av nye barnefilmer, vil vi også arrangere kortfilmkonkurransen Kosmonaut, Filmstunt Trondheim og dataspillturnering i Counter Strike. De minste barna vil ha mange aktiviteter å velge mellom, fra animasjonsverksted på Solsiden til sjørøverfest i Pirbadet.kosmorama.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar