Olympus E-3 - Førsteinntrykk

Kai Thon og Digit.no stiller gjerne først i køen når nytt snop kommer ut på kameramarkedet. Denne gangen har Kai fått leke med et av de første eksemplarene av Olympus E-3.

Nå legger han ikke skjul på at han er "fan" av Olympus sin E-serie, som mangeårig bruker av forgjengeren E-1, men hans strålende kritikk av kameraet står likevel så absolutt til troende. En relativt hyggelig pris, ikke minst på tilhørende kvalitetsoptikk, taler også til Olympus sin fordel.

Uten redsel for å bli "arrestert" for uriktige opplysninger, våger jeg påstanden at Olympus E-3 er verdens mest perfekte reportasjekamera. Det er verdens minste profesjonelle kamera, solid bygd og med eksemplarisk ergonomi. Både kamerahus og objektiver er sprutsikre (Pro-serien), kameraet har en super-kjapp 11-punkts autofokus, 10 Mp bildeoppløsning med RAW/JPEG og 5 b/s serieopptak. Ellers byr det på en effektiv bildestabilisator med alle objektiver, Live View på en utvippbar og vendbar 2,5" LCD-skjerm som kan beskyttes mot skader og som hindrer uheldig betjening av knapper, stor og klar søker med rikholdig informasjon, innebygd blitz som løfter seg høyt over objektivet osv.

Dette er bare en del av de mange egenskapene som bør gi Olympus den nødvendige tillit fra et kresent publikum på et knalltøft marked. Jeg vil ikke sette Olympus E-3 i klasse med Nikon D3 eller Canon EOS-1Ds Mark III, men at Nikon D300 og Canon EOS-1D Mark III har fått en verdig konkurrent, er hevet over enhver tvil. Flere av spesifikasjonene er bedre for de to nevnte, men utvippbar skjerm og bildestabilisator ved alle objektiver er viktige plusspoeng for E-3, for ikke å snakke om prislappen på ca. 14.000 kroner. Viktigst av alt er likevel det kompakte designet av kamerahuset, samt små og lyssterke objektiver til overkommelige priser, detaljer som vil glede både rygg og lommebok.


Olympus E-3 - Førsteinntrykk / Digit.no

Oppdatering 11.11.07: ephotozine har en test av Olympus E-3 i en rekke praktiske situasjoner med tilhørende bilde-eksempler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar