Fujifilm FinePix Big Job HD-3W

Fujifilm har i flere år laget robuste kameraer med sprut-, støv- og støtsikker konstruksjon. Ikke minst det siste er vesentlig for oss som mister kameraet med jevne mellomrom.

Frem til nå har imidlertid kameraene i "Big Job"-serien bare vært solgt på det japanske markedet. Derfor er det gledelig når Fujifilm Norge nå bekrefter at Big Job HD-3W kommer til Norge i oktober. Nyheten blir ikke dårligere av at kameraet leveres til en gunstig pris, byggekvaliteten tatt i betraktning: rundt 3.500 kroner.

Kameraet får 6 Mp oppløsning og et lyssterkt 3x zoomobjektiv med en vidvinkel som tilsvarer 28 mm f/3,3, samt en en 3" LCD-skjerm med 230.000 bildepunkter, innebygd blitz og store kanpper for enkel betjening.

Pressemelding fra Fujfilm Norge AS:

Fujifilm lanserer FinePix Big Job HD-3W, et digitalkamera beregnet på bruk under de mest ekstreme forhold.

Design
Big Job HD-3W er testet til å tåle fall fra 70cm høyde og er både vanntett og støvsikkert. Kameraet er utstyrt med store funksjonstaster og et gummiert grep slik at det kan betjenes med hansker eller votter på hendene. Den store 3 ” skjermen med oversiktlige menyer gjør det lettere å vise bildene på skjermen.

Big Job HD-3W er perfekt for bruk på byggeplasser, oljeplattformer, produksjonsbedrifter, sikkerhetsbransjen, politi, eller andre steder der det er forventet at kameraet skal tåle en støyt.

Sikker lagring og etterbehandling av bilder
Kameraet gjør det mulig å avsløre om et bilde er behandlet eller manipulert etter opptak. Dette gjøres i programvaren FinePix Viewer og sikrer integriteten på alle bilder.

En egen CALS innstilling på kameraet gir deg automatisk bilder på 1 megapiksel, noe som er ideelt når bildene er vedlegg til et dokument. En datering av bildet gir deg også presis gjengivelse av tid og dato når bildet ble tatt. Disse funksjonene sammen gjør det uhyre enkelt og sikkert å rapportere fremdriften i et prosjekt.

Gode bilder under dårlige lysforhold
Big Job HD-3W er utstyrt med en CCD brikke på 6 megapiksler som gir ISO 1600 på høyeste oppløsning. Dette gjør det mulig å ta gode bilder under dårlige lysforhold også uten blits. Blitsen har en rekkevidde på 10 meter ved vidvinkel og egen blitssko gjør det mulig å montere ekstern blits.

Oversikt over funksjonene i FinePix Big Job HD-3W:
  • Vanntett og støvsikkert
  • Store funksjonstaster og godt grep for bruk med hansker
  • 1600 ISO ved full oppløsning (6 megapiksler)
  • 3x optisk zoom (28-84 mm) F 3.3 – F4.0
  • 3-tommers LCD-skjerm, (230.000 piksler) som lyssterk og beskyttet mot riper
  • Sikring mot bildemanipulasjon
  • Internminne på 27MB.
  • xD-Picture Card™
FinePix Big Job HD-3W forventes til Norge i slutten av oktober og lanseres til en pris på ca kr. 3500,-.

Kommentarer