Panasonic TZ3

TZ2 og TZ3 erstatter TZ1 og er Panasonics minste ultrazoomkameraer med 10x zoom, nå med 28mm vidvinkel og et ganske kompakt design. Forskjellen på de to modellene er en megapiksel i oppløsning, skjermstørrelse og noen færre finesser for TZ2s del.

Akam.no har testet toppmodellen TZ3 og konkluderer som følger:

Panasonic TZ3 er et morsomt kamera med mange gode egenskaper. Det har bra skjerm, bra byggekvalitet, bra ergonomi, god brukervennlighet og ikke minst et utrolig anvendelig zoomområde tilsvarende 28mm vidvinkel til 280mm tele. TZ3 er ikke av de aller minste kameraene, men tar man den kraftige zoomen i betraktning er det imponerende hvor lite det faktisk er. Eneste konkurrent i denne klassen er Ricoh R6 (nå oppdatert til R7) som er ennå mindre og lettere, men også har et mindre zoomområde. Skal man ha like kraftig zoom må man over på mer tradisjonelle ultrazoommodeller som Panasonic FZ8, Nikon S10 og Canons SX100 IS, men disse er både tyngre og mer voluminøse.

Så er man på jakt etter stort zoomområde, bra vidvinkel og tilnærmet lommeformat så er det Ricoh R6/R7 og Panasonic TZ2/TZ3 som gjelder. TZ2 er samme kamera som TZ3 med litt lavere oppløsning, litt mindre skjerm og uten noen få andre finesser. Vi sjekket prisene i midten av september 2007 og forskjellene var små. Ricoh R6 lå på 2700 i billigste nettbutikk. TZ2 var 50 kroner dyrere og TZ3 100 kroner dyrere. R7 var ikke priset i noen butikk ennå. Står valget mellom TZ2 og TZ3 vil vi anbefale å bruke noen kroner ekstra for å få en bedre LCD-skjerm. Under viser vi Ricoh R6 og Panasonic TZ3 side ved side for å illustrere forsjellen i størrelse på kameraene.

Ulempen med TZ3 (og Ricoh R6 i minst like stor grad) er bildkvalitet i dårlig lys. Tvinges du til å bruke noe høyere enn ISO 100 blir kvaliteten ganske fort markant dårligere, og vi fant ikke noen løsning på dette problemet. Blits kan hjelpe i noen situasjoner, stativ kan hjelpe og bildestabilisatoren hjelper, men det skal ikke bli veldig mørkt før ISO må økes for å få skarpe bilder og da er det gjort.

Men det virker ikke riktig å avslutte testene med en negativ kommentar, for TZ3 er et av kameraene som - i hvert fall for meg - gjør det litt morsommere å ta bilder.


Test av Pansonic TZ3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar