Nikon D300

Nikon Europa annonserte i dag det digitale speilreflekskameraet D300, en videreutvikling av D200. Bildebrikken er i DX-format og Nikpon lover fremragende bildekvalitet, mange funksjoner og rask respons.

Egenskapene kan kort oppsummeres som oppløsning på 12,3 megapiksler, 6 bps, selvrensende sensorenhet og høydefinisjons 3" VGA LCD-skjerm. Nytt er en selvrensende sensorenhet og Live View.

Hastighet og ytelse
Den 12,3-megapikslers CMOS-sensoren i DX-format genererer bildefiler som passer til alle formål, kombinert med en rask standard på 6 bps (opptil 8 bps med valgfri Multi Power-batteripakke). D300 har rask oppstart, hurtig respons og stor fleksibilitet for å passe til mange ulike typer fotografering. D300 har en oppstartstid på bare 0,13 sekunder og en nesten umerkelig lukkerforsinkelse på 45 millisekunder.

Imponerende presisjon
D300 har en selvrensende sensorenhet som vibrerer med høy frekvens for å fjerne alt støv på overflaten av sensorens optiske lowpassfilter. Kameraet har et stort ISO-område fra 200 til 3200 pluss Lo 1 (tilsvarende ISO 100) og Hi (tilsvarende ISO 6400). Bildepresisjonen økes også med det nye Nikon Scene Recognition System, som bruker Nikons anerkjente 1005-piksels RGB-fargesensor til å registrere motivenes form og posisjon før bildet tas. Det hjelper også det nye 51-punkts autofokussystemet med å spore motiver etter fargen, samtidig som presisjonen i eksponeringen og hvitbalansemålingen økes. D300 har dessuten Live View, som gjør at fotografen ser bildet direkte på LCD-skjermen. Det er to innstillinger for henholdsvis håndholdt kamera og stativ. Autofokus er mulig i begge Live View-innstillingene.

Bedre bilder med EXPEED
Bildebehandlingsprosessoren EXPEED er en av hovedårsakene til at D300 kan fange inn og behandle høydefinerte bildedata så raskt. EXPEED-systemet omfatter både maskinvare og Nikons mangeårige erfaring med bildebehandling. EXPEED-systemet i D300 har 14-bits A/D-konvertering med 16-bits bildebehandling. Begge deler bidrar til Nikons karakteristiske naturtro farger, myke hudgraderinger og eksepsjonelle detaljnivå.

Klar for fremtiden
D300 er et ekte HD kamera. Fra den 3-tommers VGA LCD-skjermen med 170 graders synsvinkel til HDMI-grensesnittet for HD-skjermer er D300 klart til fremtidens bildemiljø. Kontrollene på D300 er lagd for brukervennlighet, med blant annet et tydelig LCD-panel og informasjonsvisning på den bakre LCD-skjermen som kan skifte farge etter lysforholdene. Den intuitive multivelgeren med 8 retninger gjør det meget enkelt å velge en av de 51-punks autofokusinnstillingene.

Robust og pålitelig
D300 viderefører Nikons lange tradisjon med robusthet og pålitelighet. Kamerahuset er lagd av en magnesiumslegering, og lukkeren er testet for 150 000 eksponeringer. D300 er også konstruert for høy motstandsdyktighet mot støv og vann.

Total Imaging System
I likhet med D3 er D300 mer enn et kamera, men en del av et komplett Nikon-system for å gjøre fotografer i stand til ta flotte bilder. D300 er kompatibelt med Nikon Total Imaging System av NIKKOR-objektiver, blitser, tilbehør og programvare som utgjør en komplett løsning for ethvert fotobehov.

Et tilbehør som kan utvide fotograferingstiden, forenkle vertikal fotografering og øke hastigheten til opptil 8 bps, er den valgfrie Multi Power-batteripakken MB-D10. Den kompakte MB-D10 kan lett festes nederst på kameraet. I motsetning til andre, lignende produkter tar MB-D10 ikke opp kameraets batteriplass. Det er mulig å fotografere med to EN-EL3e-batterier eller bruke et kraftig EN-EL4a-batteri i tillegg. D300 og MB-D10 kan også brukes med AA-batterier. *Krever EN-EL4a.

Trådløst nettverk
Nikon var en pioner innen trådløs bildeoverføring. Nå, med Nikon sin nye trådløse sender WT-43, er nettverk med flere kameraer mulige. Det er ikke bare mulig å sende bilder til servere og fjernstyre kameraet, med WT-4 kan man også se på kameraets miniatyrbilder over nettverket. Opptil fem D300-kameraer kan kobles sammen i et trådløst nettverk, og man kan se gjennom miniatyrbildene fra alle kameraene samtidig og overføre de aktuelle bildefilene mens fotografene tar bilder.

Kamerahuset til D300 er på 147,2 (b) x 112,8 (h) x 74 (d) mm og veier bare 795 gram.
Tilgjengelig i november 2007.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar