Nikon D3 Professional

Nikon presenterer i dag det D3 Professional, som et resultat av mange års utvikling og tilbakemelding fra yrkesfotografer. Kameraet kombinerer flere Nikon-teknologier, blant annet en bildesensor med 12-kanals utlesing og FX-format (36,0 x 23,9 mm) med 12,1 effektive megapiksler, 9 bps, utvidbare ISO-innstillinger fra 200 - 6400, et helt nytt autofokussystem med 51 punkter, en 3 tommers LCD-skjerm 922 000 punkters oppløsning, Live View og et avansert bildebehandlingssystem.

Bildesensor med FX-format
Bildesensoren i D3, CMOS med FX-format, ble spesialutviklet for å gi eksepsjonelle lysoverføringsegenskaper, slik at fotografer kan få enestående bildekvalitet selv under forhold med lite lys. Med høyt signalstøyforhold, 15 % flere piksler enn konkurrerende kameraer, mikrolinser med overflate uten hull, innvendige lag med antirefleksbelegg, en innovativ innebygd linsematrise over hver fotodiode og avansert støyreduksjon på brikken er det nå mulig å ta bilder av høy kvalitet under forhold med svært lite lys. Sensoren gjør det mulig å bruke ISO-innstillinger fra 200 - 6400, utvidbart opptil det tilsvarende av 25 600 eller ned til 100.


EXPEED-bildebehandlingsprosessor
Bildebehandlingsprosessor EXPEED er en av hovedårsakene til at D3 kan fange inn og behandle store mengder med høydefinerte bildedata så raskt som det gjør. EXPEED-systemet omfatter både hardware og Nikon sin mangeårige erfaring med bildebehandling. EXPEED-prosessor i D3 har 14-bits A/D-konvertering med 16-bits bildebehandling. Begge deler bidrar til Nikon sin karakteristiske naturtro farger, myke hudgraderinger og eksepsjonelle detaljnivå.

Scene Recognition System
En annen nyhet er D3 sin helt nye metode for å beregne eksponeringer og hvitbalanse med intelligent støtte for automatisk følgefokus. Kjernen i motivgjenkjenningssystemet er Nikons anerkjente 1005-pikslers RGB-lysmålingssensor, som er blitt endret for å skille motivets form og plassering for bedre presisjon ved autoeksponering og autofokus.

Avansert autofokus
Etter mange år med utvikling av både analoge og digitale speilreflekskamera har Nikon nok en gang hevet standarden for optiske autofokussystemer. D3 og D300 er utstyrt med et helt nytt autofokussystem med 51 punkter, som er utformet for å innhente og spore motivbevegelser mer presist.

Multi-CAM3500 AF-modulen er resultatet av omfattende studier av hvordan profesjonelle sports- og pressefotografer bruker autofokus og er utstyrt med det største antall AF-punkter som noen gang er utviklet for et speilreflekskamera. Den vellykkede kombinasjonen av AF-modulen og Nikon sin brukervennlige multivelgerknapp med åtte retninger gjør det enkelt og raskt å velge øyeblikkelige, individuelle AF-punkter. Som man kan forvente, kan AF-systemet tilpasses fullstendig for alle mulige fotograferingsforhold.

Lynrask hastighet og øyeblikkelig respons
Bildekvaliteten i D3 kombineres med enestående bildefrekvensvalg. Med 9 bps er D3 verdens raskeste D-SLR med FX-format med mulighet for enda raskere kontinuerlig fotografering med 11 bps2 i DX-crop mode. En annen crop mode lanseres også i D3, med størrelsesforholdet 5:4 (30 mm x 24 mm). Utløserforsinkelsen er umerkelige 41 millisekunder (CIPA-standard), mens bildesensorens integrerte 12-kanals utlesing med høy hastighet bidrar til å øke hastigheten og gir Live View-ytelse. D3 starter også raskt. Oppstartstiden er bare 0,12 sekunder og mørklegging av søkerbildet under eksponering er bare i 74 ms, noe som er best i klassen.

Lukkerenhet
D3 inneholder en helt ny Nikon-produsert lukkerenhet, som er testet i over 300 000 sykluser. Lukkerbladene er konstruert av robust KevlarTM-kompositt og karbonfibermateriale for å gi enestående slitestyrke og presisjon selv under de mest krevende forhold.

Picture Control
Nikons nye bildekontrollsystem, utviklet ved hjelp av omfattende tilbakemeldinger fra fotografer, gir forbedret produktivitet for JPEG-fotografer. Med bildekontroll kan brukere på alle nivåer behandle og tilpasse visningen av bildene i kameraet. Denne innebygde behandlingen gjør etterbehandlingen mye raskere. Med mange forskjellige standardinnstillinger kan fotografer også tilpasse og dele innstillinger. Nikon forventer at fotografer kan utvikle sine egne bildekontrollinnstillinger for bestemte motiver og forhold. Bildekontroll erstatter de eksisterende fargevalginnstillingene i nåværende Nikon-kameraer.

Forbedring av motiver med høy kontrast
Funksjonen Active D-Lighting i D3 gir flere JPEG-muligheter. Før fotografering under forhold med høy kontrast kan brukere velge en forhåndsdefinert kurve som behandler bilder med forbedrede skygge- og høylysdetaljer, uten innvirkning på samlet kontrast.

Utformet for definisjon

Alt i D3 handler om høy definisjon. Fra HDMI-porten (High Definition Multimedia Interface) for utdata til de siste HD-displayene til den 3-tommers VGA-LCD-skjermen med 170 graders innsynsvinkel kan bilder spilles av med detaljer på svært høye nivåer. Den nye VGA-skjermen kommer også til sin rett med den nye Live View-funksjonen som lanseres i D3 og D300. I motsetning til andre Live View-teknologier er autofokus mulig i alle Nikon Live View-modi.

Fleksibel bildelagring
D3 er verdens første D-SLR-kamera med doble CompactFlash-kortspor for enestående lagringsfleksibilitet. En fotograf kan ta bilder til hvert kort etter hverandre, eller samtidig, for sikkerhetskopiering. Ved fotografering av kombinerte NEF- og JPEG-filer kan NEF-bildet skrives på ett kort og JPEG-versjonen på det andre. Bildefiler kan også velges og kopieres fra det ene kortet til det andre etter fotografering.

Krevende kunder
Nikons speilreflekskameraer har lenge vært valget for profesjonelle fotografer og er kjent for å tåle de mest krevende påkjenninger. I minusgrader i arktiske strøk og fuktige regnskoger fungerer Nikon-kameraer lenge etter at andre kameraer har sluttet å virke, og D3 er bygget for å fortsette denne tradisjonen. Magnesium brukes i det ytre dekselet, chassiset og speilboksen, mens skjøtene og knappene på kamerahuset er forseglet mot påvirkning fra støv og fuktighet.

Trådløst nettverk
Nikon var en pioner innen trådløs bildeoverføring. Nå, med Nikon sin nye trådløse sender WT-4 3, er nettverk med flere kameraer mulige. Det er ikke bare mulig å sende bilder til servere og fjernstyre kameraet, med WT-4 kan man også se på kameraets miniatyrbilder over nettverket.
I et trådløst miljø kan nettverk med opptil fem D3- og D300-kameraer opprettes. Ved en sportsbegivenhet kan bilderedigerere for eksempel bla gjennom alle miniatyrbilder på hvert kamera samtidig, velge bildene de vil ha, mens fotografene fortsetter med å ta bilder.

Fem nye Nikkor-objektiver
Fem nye Nikkor-objektiver lanseres også i dag. Blant disse finnes et banebrytende ekstrem vidvinkel zoomobjektiv, AF-S 14-24 mm f/2,8 G ED, og et slankt standardobjektiv, AF-S 24-70 mm f/2,8 G ED. Nikon har også lansert tre helt nye supertelefoto-objektiver med VR (vibrasjonsreduksjon), AF-S 400 mm f/2,8 G ED VR, AF-S 500 mm f/4 G ED VR og AF-S 600 mm f/4 G ED VR.

Kamerahuset til D3 er på 159,5 (b) × 157 (h) × 87 (d) mm og veier bare 1,390 gram med batteriet. Det vil være tilgjengelig i Europa fra november 2007.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar