Spirit of the Wild

Utstillingen "Spirit of the Wild", av den engelske naturfotografen Steve Bloom, turnerer Europa. En variant står for tiden i Amsterdam, og i fjor ble bildene sett av mer enn 1,5 millioner mennesker i København.

Steve Bloom besøker Oslo i anledning av åpningen av utstillingen her hjemme. Vil du få med deg åpeningen bør du stille på Rådhusplassen kl 10.15 lørdag 9. juni. Utstillingen blir stående til 30. september.

Fotoserien "Spirit of the Wild" består av hundre bilder av forskjellig dyreliv og viser et tankevekkende portrett av en verden preget av skjønnhet, drift og instinkt. Dette er samtidig en fargerik dokumentasjon på den sårbare, ville naturen som nå kan være i ferd med å forsvinne.

Spirit of the wild is an evocative  look at the World's wildlife
Steve Bloom har reist over store deler av verden i 12 år. Han har besøkt de mest eksotiske savannene og ytterkantene av arktiske strøk for å forevige dyreliv og unike skapninger som risikerer å bli utryddet.

Steve Bloom ble født i Sør-Afrika, men flyttet til England i 1977, hvor han jobbet i den grafiske bransjen i flere år. På 90-tallet begynte han å interessere seg for "wildlife"-fotografering, og har siden jobbet med naturfotografering. Han har skapt flere store fotoverk som alle har fokusert på fremtidsperspektivet og farene ved dagens utvikling.

I sin bok, Untamed, skriver han: "Det er gjennom fotografiet jeg forsøker å få andre til å føle en samhørighet med naturen. Utfordringen ligger i å portrettere naturen i alle dens uttrykk, og dermed skape bilder som beskriver kjernen i det å være en levende skapning."

Utstillingen arrangeres av Co+Life, som stod bak den populære utstillingen Jorden sett fra Himmelen i 2002. Sponsorer er Coop, Animal Planet og Montana – i samarbeid med WWF Norge.

- Vi har noe på hjertet, og forsøker med utstillingene å komme publikum i møte. De behøver ikke å gå på museum eller galleri for å finne våre utstillinger. I stedet møtes vi på halvveien - på vei til eller fra jobb, under shoppingturen eller sent om natten på vei hjem fra den nattlige byturen. Vi ønsker med andre ord å være der hvor innbyggerne i Oslo og turistene befinner seg, sier initiativtakerne Stine Norden og Søren Rud.

WWF - "SPIRIT OF THE WILD" – unik fotoserie av ville dyr

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar