Canon PowerShot G7

Canon PowerShot G7 har en bildebrikke med 10 Mp oppløsning, en 6x optisk zoom med optisk bildestabilisator (IS), optisk søker og et solid hus i metall. Objektivet trekkes inn i kameraet når det er slått av, og har et innebygd deksel.

Canon har prioritert kraftig zoom foran høy lysstyrke. Den høye brikkeoppløsningen skal normalt føre til utfordringer når det gjelder bildekvalitet og støy ved høy ISO. Samtidig har Canon fjernet RAW-opptak for første gang i G-serien.

Digit.no har testet Powershot G7 og konkluderer overveiende positivt:

Canon PowerShot G7 er et kompaktkamera med små kompromisser. Byggekvalitet, bildekvalitet og brukeregenskaper er på topp, og ytelsen er meget bra. Selv om vi også her ønsker oss noe mer, er det feil å bedømme kameraet ut fra våre umiddelbare forventninger. Vi har brukt kameraet over lang tid, og lært at det igjen og igjen beviser sin kapabilitet som et kompakt brukskamera og ypperlig supplement til et systemkamera.

Mange tilhengere av Canons mest avanserte kompaktkameraer skrek opp om mangelen på RAW-format da PowerShot G7 kom. Vi var også skeptiske, men må innrømme at vi klarer oss utmerket uten RAW, særlig med de mange andre kvaliteter kameraet har. Derimot mener vi klart at det er en feilvurdering å ikke tilby mer vidvinkel enn tilsvarende 35 mm på et slikt kamera. Det tror vi begrenser markedet i for stor grad, selv om det finnes vidvinkelkonverter å få.

Kort sagt er Canon PowerSHot G7 ett av de beste kompaktkameraene noensinne, og klart ett av de beste på markedet. Det er langt fra billigst, men et kamera du vil ha glede av i lang, lang tid.


Canon PowerShot G7 / Digit.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar