Playstation 3 som supermaskin

PS3 er interessant som mer enn en spillmaskin, f eks er den for øyeblikket den billigste BlueRay-spilleren på markedet. At ytelsene er upåklagelige understrekes av at Institutt for informatikk ved Universitet i Bergen i disse dager kjøper inn fem eksemplarer av Playstation 3 (PS3) for bruk i undervisning og forskning.

Mens dagens sterkeste supermaskin ved UiB yter rundt 0.7 teraflops, yter prosessoren i en PS3 i overkant av 0.2 teraflops. Ved å koble flere P3 sammen, slik at de fungerer som en datamaskin kan man dermed oppnå en ytelse som overgår den maskinvare universitetet benytter i dag.

- Fordi det er mulig å installere operativsystemet Linux på PS3, vil man ved å koble til tastatur og skjerm gjøre maskinen egnet til annet bruk enn bare spill. Det er likevel en del innsats som må til før man kan utnytte regnekraften som ligger i prosessoren. For eksempel må de åtte ulike regneenhetene i PS3- maskinen programmeres til hva de skal gjøre. På tross av disse utfordringene brukes teknologien aktivt internasjonalt så vi vet det er mulig, sier Manne.

At PS3 kjører Linux åpner osgå muligheter for fotointeresserte. Listen over interessante gratisprogram, som ble postet for noen dager siden, inneholder mange programmer som finnes for Linux. Dermed skulle PS3 kunne bli en potent maskin for bilderedigering...

På Høyden - Bruker Playstation 3 i undervisning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar