Hélène Binet om arkitekturfotografi


Foto: Hélène Binet
Arkitektur har fått en mer framtredende posisjon i samtidskulturen, noe som har medført at arkitekturfotografiet har blitt stadig viktigere. enkelte hevder til og med at bilder av bygninger og deres omgivelser kan være viktigere enn bygningene i seg selv.

Fotografienes betydning styrkes på grunn av distribusjon gjennom massemediene, samtidig som ledende arkitekter utøver stadig sterkere kontroll over egne arbeider for nærmest å forvandle seg selv til varemerker.

- Det er en utvikling som uroer meg, forteller Hélène Binet. Jeg treffer henne i hennes atelier i Kentish Town nord i London. Hélène har arbeidet som arkitekturfotograf i 20 år, og anses som en av dagens ledende på området. Uken før vårt møte hadde hun åpnet en retrospektiv utstilling i The Architectural Association, AA. Hun er i bransjen kjent som «Zaha Hadids hoffotograf», og på hengehyllene i atelieret ligger esker med bilder tatt av Hadids ulike prosjekt, blant annet Vitra brannstasjon, BMW-anlegget i Leipzig og Phaeno Science Centre i tyske Wolfsburg. Men hun har naturligvis arbeidet med mange andre arkitekter, også, som Daniel Libeskind, Caruso St John, John Hejduk og Peter Zumthor.


Les hele intervjuet på Arkitektnytt.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar